«Rootsi MM-ralli eelvaade»: Toyota tugevneb kahekordse maailmameistriga, Latvala jõuab ainulaadse tähiseni

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarja teine etapp sõidetakse lumistel Kesk-Rootsi teedel Värmlandis 14.–17. veebruarini. Nii Ott Tänak kui ka omal ajal Markko Märtin on parimal juhul tõusnud Rootsis teisele poodiumiastmele. Kas 2019. aasta toob eestlastele läänenaabri juures esimese võidu? Saade on eetris kolmapäeval algusega kell 20.30, teksti loeb Karl Mihkel Eller.

Seekordses eelvaates kannavad põhirõhku skandinaavlased. Nad on Rootsis olnud alati kõige edukamad ning seekord on poodiumikohta jahtivaid sõitjaid stardis omajagu – soomlased, rootslased ja norrakad.

Lisaks tuleb rallisaates juttu Tänaku tiimikaaslasest Toyotas – Jari-Matti Latvalast –, kes jõuab Rootsis ühe märkimisväärse verstapostini. Nimelt saab populaarsest soomlasest kõige kogenum sõitja WRC ajaloos, sest Rootsi MM-ralli on tema jaoks juba karjääri 197. etapp. Sellega möödub Latvala hispaanlasest Carlos Sainzist, kes samuti just Toyota roolis 90. aastatel kaks maailmameistritiitlit võitis.

Samuti vaatame, kuidas õnnestusid Rootsi ralli eel kahekordse maailmameistri, soomlase Marcus Grönholmi testisõidud. Nimelt istub viis korda Rootsi MM-ralli võitjaks tulnud 51-aastane soomlane üheksa aasta järel Toyota Yarise rooli, et vanade aegade mälestuseks veel ühel rallil osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles