Pärnu lisandub seitse vilkuvate märkidega vöötrada (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonsete märkidega ülekäigurada Pärnu Mai kooli juures.
Elektroonsete märkidega ülekäigurada Pärnu Mai kooli juures. Foto: tarmo rannak

Pärnu linnavalitsus kinnitas täna riigihanke, rajamaks linna veel seitse elektroonsete liiklusmärkidega teeületuskohta.

Linnavalitsus tunnistas edukaks hankel „Pärnu teeületuskohtade ohutumaks ehitamine“ esitatud AS TREV-2 Grupi pakkumise.

Ülekäiguradadele ehitatakse ohutussaared, paigaldatakse jalakäija teele astumisest märku andev ohutusvalgustus ja uuendatakse liikluskorraldust. Samasugused kollaste leedtuledega ümbritsetud märgid on Pärnus kasutusel Mai kooli juures Mai ja Laine tänava ristmikul. Seal on tähised paigaldatud üle kogu tee ja põlevad nii öösel kui päeval, uutel ülekäiguradadel sütivad hoiatustuled ainult pimedal ajal ja selle liiklusmärgi ümber, mis on pandud tee keskele.

31. maiks saavad elektroonsed liiklusmärgid paika Riia maantee ja Liiva tänava, Riia maantee ja Kastani tänava, Riia maantee ja Kännu tänava, Riia maantee ja Saare tänava, Jannseni ja Havi tänava, Pika ja Pühavaimu tänava ristmikul ja Mai 28 ees.

Samuti uuendatakse sebrad Pika-Pühavaimu ristis ja Ülejõel Jannseni ja Havi tänava ristmikul ning Mai 28 ees.

Hanke tingimustes on kirjas, et märgatavuse huvides tuleb vöötradadel kasutada valgustuse erilahendusi, nagu näiteks vilkuvad ülekäiguraja märgid.

Ettevõtmine läheb maksma 116 472 eurot. Ülekäiguradade ohutumaks muutmist toetab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, raha tuleb nii riigi- kui linnaeelarvest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles