Rängas õnnetuses 30 luud murdnud mees käis kiirabitöötajaid tänamas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maanteel Imavere lähistel täpselt aasta tagasi raskes liiklusõnnetuses tõsiseid vigastusi saanud Rain Mürkhain käis esmalt tänamas talle esimesena appi jõudnud Põltsamaa päästekomando päästjaid. Täna oli kord Paide ja kiirabitöötajate käes. 

Eelmise aasta esimesel veebruaril juhtus Tallinna-Tartu maanteel Imavere lähedal raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku Tartu poolt tulnud suur reisibuss ja talle vastu sõitnud kaubik.

Kuigi bussijuht üritas vältida kokkupõrget ühe teise sõidukiga, ei pannud ta vastassuunavööndisse keerates tähele, et Tallinna poolt tuleb valge kaubik. Toimus laupkokkupõrge.

Kaubik sai niivõrd tõsiseid kahjustusi, et selle juht oli sõna otseses mõttes masina tükkide vahel kinni. Olukorra tegi raskemaks ka asjaolu, et kaubiku kongis olnud kaks tonni vedelpahtlit paiskus vastu vaheseina ja surus sellega omakorda juhti selja tagant.

Roolis olnud Rain Mürkhain sai väga raskeid vigastusi, kuid jäi siiski elama. Kaubiku rool murdus ja selle sammas surus talle rinnakorvi alla, selja tagant survestasid nii koorem kui kaubiku vahesein ning mehe jalad olid armatuuri all kinni. Hoolimata sellest kõigest on ta tänaseks taas jalgadel ning suudab autot juhtida ja tööd teha. Olukorra tõsidusest annab aimu fakt, et mehel oli kõikide muude raskete vigastuste kõrval ka ligi 30 luumurdu.

Paide kiirabis said täna Rain Mürkhainilt tugeva käepigistuse, kallistuse, medali ja torditüki kiirabiarst Maksim Kabanov, kiirabitehnik Meelis Tamlak ja medõde Kersti Meister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles