Viimastel hetkedel süstitud eneseusk aitas Sildaru maailmameistriks (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emotsioon räägib enda eest: Kelly Sildaru on maailmameister!
Emotsioon räägib enda eest: Kelly Sildaru on maailmameister! Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Kelly Sildaru on maailmameister! Tema jaoks ootamatu ning paljuski uskumatu kuldmedal tuli närvesöövas võistluses, kus Kelly pidi võitmiseks taas kord nihutama naiste freestyle-suusatamise piire.

Laupäevase rennisõidu finaalvõistluse käik oli pingeline nii Kellyle kui ka talle kaasa elanud poolehoidjatele. Esimese vooru järel oli Kelly enda kohta harjumuspäratul viiendal positsioonil. Ta oli enda peale väga pahane, sest kavasse sisse lipsanud rumalat viga saanuks hõlpsasti vältida.

Avakatse ebaõnnestumine lõi sassi ka võistluste eel paika pandud plaani. Nüüd oli kindlasti vaja teisel katsel tulemus kirja saada. Kelly tegigi igati soliidse etteaste, ent sai kohtunikelt vähem punkte, kui lootis. Ta tõusis küll kolmandaks, kuid sisimas põlenud lootus maailmameistriks tulla hakkas vaikselt kustuma. Kohtunikud andsid Kellyle antud punktidega märku, et hüpete kõrgus on seekord eriti hinnas. Teatavasti pole see osa rennisõidust just Kelly tugevaim külg. «Olime pigem juba rahul sellega, kui jääks vähemalt medalile,» meenutas treener Tõnis Sildaru tol hetkel peas olnud mõtteid.

Aga siis hakkas juhtuma...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles