Galerii ja video: pika võistluspausi lõpetanud Šmigun-Vähi lasi Sildarust rääkides emotsioonid valla

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi tegi täna esimese võistlusstardi pärast üheksa aastat kestnud pausi, kui osales Reformierakonna võistkonnas (Jürgen Ligi, Meelis Mälberg, Arto Aas, Kristina Šmigun-Vähi) Tartu maratoni programmi kuuluval Tartu teatemaratonil.

«Silmad olid kogu aeg 100 meetrit eespool,» ütles viimast 16,4 kilomeetri pikkust vahetust sõitnud Šmigun-Vähi pärast finišeerimist. Viimati 2010. aasta märtsi lõpus Eesti meistrivõistlustel osalenud 41-aastane Šmigun-Vähi poleks ise oodanud, et sõiduvorm nõnda hea on. «Ma olen väga vähe selliseid kiireid samme teinud, rohkem lastega käinud ning nautinud suusatamist. Tegelikult oli päris tore liuelda,» naeris kahekordne olümpiavõitja, kes on tänavu koos lastega läbinud 100 suusakilomeetrit või rohkemgi.

Miks aga kujunes võistluspaus pärast karjääri lõppu nõnda pikaks? «Talved polnud niivõrd head, nagu viimastel aastatel on olnud. Samuti sõltus hästi palju sellest, et tahtsin koos perega asju teha. Kui lastele meeldivad teised alad nagu jalgpall või ujumine rohkem, siis tuleb koos nendega teha. Aga nüüd on talved lihtsalt imelised. Pane kasvõi kesklinnas Šnelli tiigi ääres suusad jalga ning saad juba suusatada,» rõõmustas Šmigun-Vähi, kelle võistkond teenis 88 tiimi konkurentsis 33. koha.

Seejuures kulus neil 12+20+14,6+16,4 km pikkuse teatemaratoni läbimiseks kokku 3 tundi 52 minutit ja 50 sekundit. Üldvõitjaks kroonitud võistkonnale Laskesuusatajad (Hans-Kristen Rootali, Kristo Siimer, Marten Aolaid, Jüri Uha) kogunes kaotust 1 tund 14 minutit ja 4 sekundit. Seejuures näitas Šmigun-Vähi N40 vanuseklassis paremuselt teist tulemust (53.33). Väledaima aja sõitis välja Kristiina Zotova (50.31).

Eile õhtul karjääri jooksul esimest korda täiskasvanute arvestuses rennisõidus maailmameistriks kroonitud freestyle-suusataja Kelly Sildaru saavutuse üle tunneb kuuel korral MMil medalile tulnud Šmigun-Vähi siiralt rõõmu. «Väga kihvt, väga äge, väga äge, no suurepärane... See on nii äge, et ma soovin südamest palju õnne Kellyle ja tema perele.»

Kõik Tartu teatemaratoni tulemused on nähtavad SIIN.

46. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 km) on kavas 17. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles