Galerii ja video: venekeelne muusika pani noortel jala tatsuma (1)

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud venekeelne laul “Kalinka” paneb alati rahva hõiskama. Pärnu ühisgümnaasiumi ürituse “Vene laul 2019” publik ei olnud erand. Populaarsele laulule, mida esitati suisa kahel korral, elati naerusuiselt kaasa. Kahetunnise kontserdi jooksul kõlas nii särtsakaid kui romantilisi lugusid.

“Mulle väga meeldis selline üritus ja tore on näha, et õpilastele ka,” rõõmustas Vene saatkonna pressiatašee Maria Šustitskaja selle üle, et noored ei võta vene keele õppimist kui kohustust. “Tehes muusikalisi ettekandeid, õpivad nad selle käigus Vene kultuuri tundma.” Šustitskaja soovib järgmiselgi aastal festivalil kohal olla. Traditsioon sai alguse 2015. aastal, mil see oli eelkõige koolisisene võistlus, mida hindas žürii. Tänavusel, viiendal festivalil oli märgata suurt arengut kavade ülesehituses ja nende ettekandmises. Kusjuures enam ei ole tegu võistlusega, vaid üksnes kontserdiga, mis Vene saatkonna pressiatašee sõnutsi ongi hea, sest siis ei teki nii suurt ärevust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles