Pilk ajalukku: meenuta, kuidas Tänak Rootsis kiirusrekordi püstitas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänak on kiire mees! 2017. aastal püstitas Tänak Rootsi rallil kaasaegsete rallimasinate kiirusrekordi, kui tema keskmiseks märgiti 137,8 km/h. 

«Vist üldse kogu WRC ajaloo kõige kiirem katse, mis on sõidetud. Midagi ei ole öelda - ta oli suht kiire: palju sirgeid ja mitte väga huvitav,» meenutas Tänak toona ERRile.

«Sellise suure hoo pealt on raske end mugavalt tunda, pigem ikka ebamugav,» muheles Tänak.

Kuna vastavalt Rahvusvahelise Autoliidu FIA reeglitele on selline keskmine kiirus juba ohtlik, siis otsustati antud kiiruskatset teisel korral mitte läbida ning 12. kiiruskatse jäeti toona ära. Ühtlasi pani kiiruskatse tõsiselt tööle Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) ametnikud, et tulevikus ei ületaks kiiruskatsete keskmised kiirused 130 km/h.

Tänaku keskmise kiiruse 137,8 km/h puhul ei ole siiski tegemist MM-sarja läbi aegade rekordiga, kuna omal ajal sai legendaarne Stig Blomqvist Argentina rallil keskmiseks kiiruseks koguni 189,5 km/h. Sellise kiiruseni jõuti B-rühma autoga, mis 1980ndatel said ikoonilise staatuse. Kuna masinad muutusid lõpuks juba aga ohtlikuks, siis loobuti B-rühma autode kasutamisest MM-sarjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles