Postimees TV: 7 päevaga joostes ümber maailma

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastast 2003 peetakse World Marathon Challenge’it, mis tähendab, et osalejad läbivad seitsmes erinevas maailmajaos seitsme päeva jooksul seitse maratoni.

Katsumuse kogupikkus on 295 kilomeetrit ning see läbitakse kindlas järjekorras. Start anti Antarktikast Nova lennuväebaasist, misjärel joosti Aafrikas (Kaplinn, Lõuna-Aafrika Vabariik), Austraalias (Perth), Aasias (Dubai, Araabia Ühendemiraadid), Euroopas (Madrid, Hispaania), Lõuna-Ameerikas (Santiago, Tšiili) ning lõpuks ka Põhja-Ameerikas (Miami, USA).

Tänavu tuli naiste arvestuses võitjaks britt Susannah Gill koguajaga 24:19.09, meeste arvestuses võidutses ameeriklane Michael Wardian (20:49.30). Üldse on kõnealuse proovikivi võistluse ajaloos lõpetanud vähem kui 200 inimest. Tänavu finišeeris 24 meest ja 15 naist.

«See oli hullumeelne ambitsioon, millega ma tahtsin hakkama saada,» ütles seitsmest maratonist kuuel võidutsenud Bill BBC-le. «Samas oli see väljakutse minu jaoks vastupandamatu,» lisas ta. «Kümme aastat tagasi tahtsin lihtsalt vormi saada ning osaleda Londoni maratonil. Nüüd ma jooksin aga sõna otseses mõttes ümber maailma,» rääkis Bill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles