Roolis sõnumeid saatnud bussijuhti võib oodata väärteomenetlus (4)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsident toimunud Pärnu–Tallinna marsruudil 3. veebruaril.
Intsident toimunud Pärnu–Tallinna marsruudil 3. veebruaril. Foto: Kuvatõmmis

Eile internetiavarustesse lekkinud video sellest, kuidas 3. veebruaril Eesti ühel tihedama liiklusega maanteel, Pärnust Tallinna teel olnud bussifirma Estonian Lines bussijuht sõidu ajal telefonis sõnumeid saadab, pani korravalvuridki tegutsema ja lähipäevil otsustatakse, kas juhtunu asjus alustatakse menetlust.

“Tegemist on äärmiselt ohtliku tegevusega maanteel, kus kiirus on suur. Kahetsusväärne, kui bussijuht ei taju, et peale enese seab ta oma tegevusega ohtu kõik kaasliiklejad ja bussireisijad, kelle turvalise sihtpunkti jõudmise eest tema juhina vastutama peaks,” sõnas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve keskuse juht Hannes Kullamäe. 

Enne rikkumise vormistamist vestlevad korrakaitsjad võimaluse korral tunnistajaga, selgitavad asjaolud ja kogutud info põhjal otsustatakse, kas menetlus algatatakse.

Kullamäe ütlust mööda on kiiduväärt, et kaaskodanikud märkavad ohtlikku käitumist, mõistavad selle hukka ja võtavad vaevaks selle jäädvustada, et politsei seda võimaluse korral tõendina kasutada saaks.

Estonian Linesi juht Priit Kivi on kahe päeva jooksul jäänud Pärnu Postimehe toimetusele kättesaamatuks ja bussifirma seisukohta juhtunu kohta ei ole olnud võimalik küsida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles