Aasta meessportlane Kirt harjus teistmoodi ettevalmistusega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti aasta meessportlaseks valitud odaviskajal Magnus Kirdil on senine hooajaeelne ettevalmistus möödunud võrreldes varasemaga teistsuguses rütmis. Nimelt vigastas Kirt eelmise hooaja lõpus pöida.

«Ei saa öelda, et ettevalmistus on plaanipäraselt kulgenud. Olen harjunud väga palju jooksma ja hüppama, seoses pöia väsimusmurruga olen pidanud asju ümber mängima, rattaga rohkem sõitma ja ujuma. Mine tea, kehale teistmoodi pingutust andes võib olla tulemus sama, kui on vaja. Tehnilise poole pealt arvan ka, et iga trenniga lähevad liigutused paremaks ja sujuvamaks ning liigutused ideaalsemaks,» rääkis 28-aastane tõrvalane, kes viis mullu Eesti rekordi 89.75ni.

Oda on plaanis Kirdil esimest korda kätte võtta Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) peetavas laagris. «Kui kõik sujub ja viisad kätte saame, siis lähme LAVi,» rääkis ta.

Kuivõrd erineb hooaja ettevalmistus, võttes arvesse tavatult hilja toimuvat (28. septembrist 6. oktoobrini – toim) Doha MMi? «Kuni maikuuni suures plaanis see ei muuda ettevalmistust, kindlasti kavatsen konkureerida Teemantliiga karussellis. Muutus tuleb sisse suve keskel, kus tuleb teha kolm nädalat tugevat tööd, et Dohas olla heas vormis. Tuleb kindlasti mõelda kahe aasta kaupa, sest OM on juba juulis,» selgitas Kirt.

Kas Eesti rekordi ja 90 meetri ületamine on päevakorras? «Treeningutel ma ei mõtle teatud tulemustele. Tahan olla stabiilne, usun, et suudan olla stabiilsem, kui teen õigeid liigutusi ja õigeid otsuseid. 90 meetrit ei saa ainus eesmärk olla,» tunnistas ta.

Hooaja avavõistlus on Kirdil kavas teha 16. mail Shanghai Teemantliiga etapil. Eestis võiks teda näha sel aastal esimest korda kas heitjate seeriavõistluse avaetapil 25. mail Viimsis või 31. mail Tartus peetavatel Gustav Sule mälestusvõistlustel.

Kas aasta meessportlase tiitel kohustab noori motiveerima? «Sportlane olla nõuab minult tarku otsuseid ja eeskujulikku käitumist, et noorematele sportlastele näidata, et sport on auasi ning sellega on võimalik tegeleda ka professionaalselt. Ainuüksi see tiitel mulle seda kohustust ei pane,» rääkis Kirt.

Eesti valitsus otsustas täna kiita heaks Eesti spordi nõukogu ettepaneku ja määrata riikliku spordipreemia Toomas Merilale ja Toomas Tõnisele. Kirt pälvis spordi aastapreemia, mille suurus on 9800 eurot. 

«Nädal aega tagasi lugesin kuskilt vilksamisi, et olen nominentide seas. Enne seda ei teadnudki, et sealgi olen. See oli kindlasti väga suur üllatus ning väga meeldiv üllatus,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles