Video: meemäkradega tüli kiskuma läinud leopardile näidati koht kätte

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency / Scanpix

Meemägrad on tuntud oma kartmatu iseloomu poolest ja ei pelga võitlusse astuda ka endast oluliselt suuremate vastastega. Üks selline vastasseis jäi hiljuti videolindile. 

Video autor, Lõuna-Aafrikas Sabi reservaadis giidina töötav Sahara Wolfson märkas ühe tuuri käigus leopardi, kes oli parajasti ligi hiilimas noorele meemägrale. Viimane ei jõudnud kiskja lähenemist õigel ajal tähele panna ja ilma mingi vaevata sai leopard oma ohvri kätte. 

Veel enne kui leopard jõudis aga meemägra maha murda, kihutas kohale vanem loom, kes Wolfsoni sõnul oli tõenäoliselt noore meemägra ema. Hetkegi kõhklemata kargas meemäger leopardile kallale ning vaatamata oma suurusele põgenes too saba jalge vahel minema. 

«See oli ainulaadseim vaatepilt, mida ma oma elus näinud olen,» muljetas Wolfson. «Leopardid teavad tavaliselt, et meemäkradega jamada ei tasu, aga sel korral tundus tegu olevat noore ja kogenematu loomaga kes lihtsat saaki himustas.» Wolfson lisas, et küllap jääb see õppetund leopardile terveks eluks meelde ja tulevikus ta meemäkrasid torkima ei lähe. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles