Ilm toob lähipäevil lund ja lörtsi

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistuse teatel on lähipäevil valdavalt pilves sajuilm. Ilmataat kostitab meid lume ja lörtsiga ning nädala lõpupoole on oodata ka vihma. Teedel on libeduse oht.

Täna on pilves selgimistega ilm. Mandril sajab lund ja lörtsi. Pärastlõunal pilvisus lääne poolt alates hõreneb ja sadu taandub idapiiri taha. Tuul pöördub lõunast ja edelast loodesse 3-9, saartel ja rannikul 6-11, ennelõunal puhanguti 15-18 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3..+1, õhtuks langeb -1..-7°C-ni.
Öösel pilvisus tiheneb. Pärast keskööd jõuab saartele lumesadu ja laieneb mandrile, vastu hommikut läheb sadu saartel üle lörtsiks. Tuul pöördub läänekaarest lõunasse ja edelasse ning tugevneb pärast keskööd 5-11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -5..-10, kohati kuni -13, saartel 0..-4°C, hommikuks tõuseb Lääne-Eestis -1..+3, Ida-Eestis -2..-7 °C-ni.

Homme on oodata pilves ilma. Sajab lund ja lörtsi, saartel ja Lääne-Eestis läheb sadu üle vihmaks, pärastlõunal saju võimalus väheneb. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, rannikul puhanguti 14 m/s, pärastlõunal veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur tõuseb kõikjal -1..+3°C-ni.
Öösel sajab kohati lund ja lörtsi. Hommikul jõuab Lääne-Eesti uus sajuala. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-10, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on -2..+2°C.

Reedel on pilves ilm, lume- ja lörtsisadu liigub üle Eesti itta ning läheb saartelt alates üle vihmaks. Puhub edela- ja lõunatuul 6-11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on +1..+3°C.
Öösel on valdavalt pilves ilm, mitmel pool sajab lörtsi ja vihma. Hommikul levib Edela-Eestis uus tihe sajuala. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, hommikul pöördub saartel kagusse. Õhutemperatruur 0..+2°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles