Kalev/Cramo alistas tähtsas kohtumises lähirivaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VTB Ühisliigas said täna kokku meeskonnad, kes mõlemad kuue võidu ja üheksa kaotusega täpselt play-offi joone ümber. BC Kalev/Cramo pani Kalevi spordihalli rõkkama alistades Krasnodari Jenissei 109:91 ja kindlustades oma kaheksandat kohta.

Kes arvab, et korvpall on mäng, kus meeskonnad 24 sekundit oma parimat ründelahendust vormistavad, selle võttis eilse mängu avaveerand kahtlemata võhmale. Meeskonnad loopisid kokku 10 minutiga 40 pealeviset, lisaks prooviti 16 korda vabaviskejoonelt ja kuigi hea algusspurdi teinud Kalev/Cramo edu sulas kiirelt kokku, võideti veerand 34:32.

Edasi meeskondade hoog veidi rauges, aga mängu olemus mitte. Kalevlased jätkasid domineerimist ja külalised keskendusid kaugvisete läbi vahe vähendamisele. Kui nädal tagasi ladus Riia VEF nii Kalevi korvi kolmeseid täis (12/26) ja tallinlaste meeled tehti ülimõruks, siis Jenissei rõngaga läbi ei saanud. Tõttöelda võtsid nad ka ette VEFist palju raskemaid viskeid ja lõpuks oli kaugelt tabavus vaid 9/34.

Võrreldes nädalataguse mänguga oli sujuvam ja loogilisem ka kalevlaste rünnak. Ise palehigis kaugelt ei proovitud ja venelaste kaitse harutati süstemaatiliselt lahti – kokku tähendas see väljakult tabavusprotsenti 58. Ühtegi tõsisemat mõõna ette ei tulnud ja seega jäid ka närvilised lõpuminutid ära – numbriliselt võitis Kalev kõik veerandid ja lõpuks ka kogu mängu igati veenva skooriga. Arnett Moultrie panustas 23, Chavaughn Lewis 21 punktiga.

Janari Jõesaar, 10 punkti ja üheksa lauapalli, nentis, et mõlema meeskonna jaoks oli tegu üliolulise kohtumisega. «Me olime selleks mänguks väga hästi häälestatud,» sõnas tagamängija. «Meeskond hoiab kokku ja nii on kergem võita.»

Liiga üldtabelis tähendab tulemus kaheksandat kohta hoidvale Kalevile siiski vaid õhkõrna edu: lähimad jälitajad Jenissei ja Saratovi Avtodor on nüüd ühe võidu kaugusel. Hinge tõmbamiseks aega pole: järgmine kohtumine ongi Kalevil Avtodoriga võõrsil ning seda juba neljapäeval! Kaotuse korral pudenetaks üheksandaks.

«Tuleb teisipäeval-kolmapäeval korralikud trennid teha ja siis neljapäeval ära panna,» rõhutas Jõesaar.

Enne mängu (eelvaade: BC Kalev/Cramo kodulehekülg):

Tänavuses esimeses omavahelises kohtumises võitsid Donaldas Kairyse hoolealused Jenisseid võõrsil 88:80. Juba avapoolajal suure vahe (54:34) sisse teinud kalevlastele tõi detsembris peetud mängus 25 punkti Chavaughn Lewis, Branko Mirkovic lisas 20 punkti. Jenissei viimane võit Kalevi üle pärineb aga täpselt kahe aasta tagant.

Kui Kalevil on meeles äsjane valus kaotus Riia VEFile, siis Krasnojarsk teenis viimati võõrsil kindla võidu Zielona Gora üle. Oleg Okulovi meeskonna mängu vedas kõnealuses kohtumises USA trio Alex Youngi, D'Angelo Harrisoni ja John Robersoni kõrval lätlane Martins Meiers, kes kogus 15 punkti ja 7 lauapalli. Erinevalt enamikest Ühisliiga klubidest pole Jenissei tänavu oma seitsmest leegionärist kedagi veel ära saatnud.

Pärast esmaspäeva lendab Kalev kohe pea 2000 kilomeetri kaugusele Saraatovisse, kus kohtub juba neljapäeval järjekordses väga olulises mängus Avtodoriga. Veebruari teises pooles Kalevil Ühisliigas mänge kavas pole.

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles