Suri legendaarne Soome suusahüppaja Matti Nykänen (29)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarne suusahüppaja Matti Nykänen on surnud.

55-aastane Soome legendaarne suusahüppaja Matti Nykänen suri ööl vastu esmaspäeva, teatas YLE.

Matti Nykanen (17. juulil 1963 Jyväskylä – 4. veebruar 2019) oli soome suusahüppaja, mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister. Pärast sportlaskarjääri esines ta lauljana.

Nykänen on neljakordne suusahüpete olümpiavõitja. 1984. aasta taliolümpiamängudel Sarajevos oli Matti alles 20-aastane, kuid näitas suurel mäel oma olulist paremust. Seal hüppas ta mäerekordi ja võitis oma esimese kuldmedali.

1988. aasta taliolümpiamängudel Calgarys võitis ta kõigepealt normaalmäel. 23. veebruaril hüppas Matti suure mäe võistluste esimeses voorus mäerekordi 118,5 meetrit, teises voorus tegi 107-meetrise hüppe ja nende mängude teine kuldmedal oli taskus. Nii nagu suure mäe võit, tuli ka normaalmäe võit ülekaalukalt.

Järgmisel päeval toimus suure mäe meeskondlik võistlus. Ka selles tegi Matti päeva pikimad hüpped 115,5 ja 114,5 meetrit. Kolme kuldmedali võiduga oli Matti Nykänen Calgary olümpiamängude edukaim sportlane.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles