Video: vasakpööret tegevad juhid eiravad massiliselt Stockmanni ristmikul foorituld (24)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Stockmanni ristmikul eiravad autojuhid massiliselt foorituld ja sõidavad ristmikule nii, et jalakäijad peavad laskma autolaviini mööda ka siis, kui neile on juba ammu süttinud lubav roheline foorituli.

Autojuhid sõidavad Tartu maanteelt Liivalaia tänavale vasakpööret sooritades reeglina ristmikule ka siis, kui pööret lubav foorituli on juba kustunud. Ristmiku foorid on seadistatud nii, et vasakpööret sooritavatele autodel jääks piisav aeg manöövri lõpetamiseks ilma jalakäijaid segamata.

Paraku on pärast lubava fooritule kustumist ristmikule sõitmine pigem reegel kui erand ning jalakäijatel tuleb eeskirju rikkuvad autod läbi lasta iga fooritsükli ajal.

Juba ristmikule välja sõitnud autodel on ka keeruline jalakäijaid läbi lasta, kuna siis nad jääksid ette mööda Tartu maanteed lennujaama suunas otse sõitvatele autodele.

Põhja prefekt: järelevalve aitab vaid hetkeks

Põhja prefekt Kristian Jaani kirjutas Twitteris, et olukord Stockmanni ristmikul on tõesti halb ja järelevalve aitab vaid hetkeks.

«Efektiivsed ja toimivad, aga kallid lahendused on, kui sõidukid ja jalakäijad viia eraldi tasanditele. Ja veel efektiivsem ja odavam oleks, kui juhid lihtsalt ei rikuks liikluseeskirja. Siin anname ka meie oma ennetava panuse Tallinna liikluses,» märkis Jaani.

Kommentaarid (24)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles