Eesti kaitseväelastega Malis: kui päike ei soojenda, siis võta külma vee all pesemist kui karastust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodust kaugel, Aafrikas, Malis asuvas Gao sõjaväebaasis teenib Eesti jalaväerühm Estpla-28. Järva Teataja oli kohapeal uudistamas. 

 

Türilt pärit seersant Hardi Karlson ütles, et midagi väga harjumatut senise kahekuulise missiooniperioodi jooksul selgunud ei ole.

Eraldi nimetas ta ära keelebarjääri. „Mõnikord, sööklajärjekorras, sooviksid teada, mida pakutakse, kuid prantsuse keelest ei loe toitude nimesid välja,“ sõnas ta. „Nii olen läinud välja ehku peale ja siiamaani on läinud õnneks.“

Kui midagi veel välja tuua, siis jahedamatel päevadel tunneb Hardi Karlson puudust sooja vee all pesemisest. Nimelt on duššisüsteem üles ehitatud päike-soojendab-vett põhimõttel. „Võtan seda enda jaoks kui karastust,“ lõi ta võimalikule probleemile siiski käega.

Operatsioon Barkhane

Eesti osaleb Prantsusmaa juhitud operatsioonil Barkhane alates eelmise aasta augustist.

Hetkel moodustavad Eesti kontingendi kodust kaugel, kuumas, kummalises ja rahutus Aafrika riigis Malis valdavalt Scoutspataljoni C-kompanii sõdurid. Tasub märkimist, et ligi poolesajast Gao sõjaväebaasist teenivast eestlasest viis on Järvamaa taustaga. Viiest neli teenib ühes jaos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles