Vaba akadeemia loeng. Mihhail Lotman: «Siioni tarkade protokollide müsteerium» (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases Vaba Akadeemia loengus võttis Mihhail Lotman luubi alla Siioni tarkade protokollid. Postimees tegi loengult otseülekande.

Mitte ükski vandenõudega seotud dokument ei ole nii läbi uuritud kui Siioni tarkade protokollid. Sellegi poolest on Mihhail Lotmani meelest siin veel mitu lahtist otsa. Seminaril «Siioni tarkade protokollide müsteerium» avas Lotman Siioni tarkade protokollide loomise ja publitseerimise lugu, samuti autorsuse probleemi ja dokumentide eesmärke.

SA Academia Artium Liberalium ehk Vaba akadeemia on möödunud aasta algul asutatud ühendus, mis koondab eesti haritlasi: teadlasi, mõtlejaid, intellektuaale ja õppijaid. Akadeemia eesmärgiks on luua tingimused renessansitüüpi haritlasringi tekkimiseks ja kujunemiseks kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles