Niinemäe Tänaku rehvipurunemisest: kui kurve ei lõika, siis oled väga aeglane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iganädalases saates «Spordiministeerium» on autoralli MM-sarja järgsel teisipäeval eetris erisaade, kus keskendutakse lõppenud Monte Carlo rallile. Eksperdina on täna kell 20 Postimehes ja Kanal 12s eetrisse minevas saates külas rallisõitja Miko Niinemäe.

Muuseas analüüsib isegi MM-rallidel startinud 25-aastane Niinemäe Monte Carlo ralli reedesel võistluspäeval nii rehvi kui ka velje lõhkunud Ott Tänaku ja Martin Järveoja sooritust.

«Seda lõikamist, mis toimus seal kiirete S-kurvide sektsioonis, ei saa ära jätta,» sõnas Niinemäe. «Oleneb, kuidas sa autoga asfaldile tagasi tuled, kuidas sa muru servast lõikad, aga et Tänaku autol velg puruks läks, oli pigem ebaõnn. Kui sa kurvi ei lõikaks, lähed kindlapeale, siis ralli mõistes läbid sa kurve väga aeglaselt, mis ei too ühtegi katsevõitu,» selgitas ta.

«Õnneks saadi rehv kiiresti vahetatud, umbes kahe minutiga, ja samasse kanti jäi ka kaotus finišis võitjale. Oleks olnud esikolmiku mängus, aga nähes, kuidas Ogier (võitja Sebastien Ogier – toim) oma matemaatikat tegi ja kontrollis sõitu, siis poleks võitja kohapealt ilmselt olukord muutunud,» tunnistas Niinemäe.

Suur roll kolmanda kohaga lõpetamisel oli Tänak-Järveoja esiautol Martin Kanguril ja Kuldar Sikul. «Ühe riskantse rehvivaliku pakkuski laupäeval välja just Martin Kangur ja põhiliselt oli tema sõnum, et teeme asju teistmoodi kui teised. Ei võta ainult sõitjad riske, vaid ka esisõitjad. See tasus ära, nägime, et toimis. Küll üüratut vahet kiiruseliselt ei tekkinud, nagu vahest Monte Carlos tekib, aga tõesti müts maha nende ees,» lisas Niinemäe.

Vaata kogu saadet juba täna õhtul algusega kell 20 nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles