Sotsiaalmeedias leviv ohtlik tapmismäng Momo ähvardab lapsi: «Sa sured kolme tunni pärast.» (2)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Momo-ülesanne mõjutab lapsi eelkõige hirmutava pildi ja karistustega.
Momo-ülesanne mõjutab lapsi eelkõige hirmutava pildi ja karistustega. Foto: Instagram

Eesti noorte seas leviva uue enesetapumänguga Momo seoses saab politsei üha uusi teateid.

«Meil on 1-3 kl õpilased, kes on saanud sõnumi, et sa sured kolme päeva pärast ära!» räägib «Reporterile» PPA sotsiaalmeedia ja veebiturvalisuse valdkonna juht Maarja Punak.

Hirmuäratava välimusega lindnaine Momo helistab läbi Whatsupi ja kui tema kontaktisoovile vastata, asub ta ähvardama ja sunnib lapsi ja noori ohtlikke ülesandeid täitma. 

«Näiteks meil oli juhtum, et kui sa koolimajast välja tuled, siis sa sured ära ja laps ei julgenud koolimajast välja minna, sest kartis, et sureb ära,» rääkis Punak.

Oma olemuselt on erinevates riikides levima hakanud Momo varasema enesetapumängu «Sinise vaala väljakutse» järgmine aste, millega seostatakse üksnes Venemaal 130 noore inimese enesetapujuhtumit.

«Sotsiaalmeedias levib üha uusi enesetapumänge, millesse peaks väga tõsiselt suhtuma. Viimastel aastatel on ohtlike mängude tõttu Eesti noored end tõsiselt vigastanud, näiteks on manipulatsiooni tulemusena mitmeid kordi rongi eest läbi jookstud ja hüpatud alla 2. korruselt,» lisas loo autor Elo Mõttus-Leppik. Kõigest lähemalt täna kell 18.30 algavas «Reporteris».

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles