Järelvaadatav: tiitlikaitsja Saaremaa võttis koduväljakul värske Hollandi koondislase toel kohustusliku võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Credit24 võrkpalli meistriliigas teenis tiitlikaitsja Saaremaa võrkpalliklubi Kuressaare spordikeskuses kindla 3:0 (25:16, 25:18, 27:25) võidu Daugavpilsi ülikooli üle.

Üleplatsimeheks kerkis Saaremaa austraallasest diagonaalründaja Sam Boehm 17 punktiga. Tiitlikaitsja värskeim täiendus, Hollandi koondislasest temporündaja Fabian Kenneth Plak lisas 10 punkti. Parima eestlasena kogus Harri Palmar 10 punkti. Daugavpilsi eest tõi Dmitrijs Meinerts 11 punkti.

Liigatabelis säilitas nüüd 42 punkti kogunud Saaremaa oma teise koha, olles 18 mänguga kogunud 14 võitu ja neli kaotust. Sama palju punkte on teeninud ka kaks mängu vähem pidanud liidermeeskond Tartu Bigbank ning kolmandal kohal paiknev RTU/Robežsardze. Daugavpils on 11 meeskonna konkurentsis 13 punktiga üheksandal real. Kogu liigatabel on nähtav SIIN.

Enne mängu:

Saaremaa tegi käimasoleva nädala alguses huvitava vangerduse, kui palkas Hollandi koondise temporündaja Fabian Kenneth Plaki ja loovutas Pärnu meeskonnale samal positsioonil tegutseva Siim Ennemuisti.

«Oleme kaua vaevelnud temporündajate vigastuste käes ja sellest tulenevalt otsustasime enne üleminekuakna sulgumist (1. veebruar) tuua meeskonda lisa välismaalt,» teatas Saaremaa VK sotsiaalmeedias.

Plak palgati hooaja alguses Itaalia esiliiga klubi Mondovi VC ridadesse, kus mängivad ka Eesti koondislased Kristo Kollo ja Henri Treial. Kuna Plak vajas möödunud suve lõpus operatsiooni, toodi meeskonda tookord tema asemele just Treial. Nüüdseks on hollandlane aga vigastusest täielikult paranenud ja Itaalias juba kuu aega pallitreeningutel osalenud. Samuti on ta tuttav Eesti koondise abitreenerile Rainer Vassiljevile, kelle käe all ta möödunud hooajal treenis.

Plak on juba Saaremaal kohal ja nädalavahetusel peab klubi eest ka esimesed mängud. «Esimeste treeningute põhjal võime kinnitada, et Eesti meestelt saadud tagasiside peab paika – Plaki näol on tegu väga heade füüsiliste võimetega 21aastase mängumehega, kellest loodame väga tõhusat abi nii rünnakul kui blokis,» lisas mullu kõik kolm kodust tiitlit võitnud Saaremaa VK teates.

Saaremaa asub liigatabelis 11 meeskonna konkurentsis 17 mängu järel 39 punktiga teisel kohal, jäädes ühe kohtumise vähem pidanud Tartu Bigbanki meeskonnast kolme punkti kaugusele. Kolmandal positsioonil paikneb samuti 39 punktiga Läti meeskond RTU/Robežsardze. Daugavpilsi ülikool on kogunud 18 mänguga 13 punkti ning asub üheksandal real. Vaata kogu liigatabelit SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles