Video: Kaplinnas lõõmav maastikupõleng ähvardas elupiirkondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast puhkes Lõuna-Aafrika Vabariigi rannikul keset Kaplinna asuva Lion’s Headi ehk Lõvipea mäe nõlval ulatuslik maastikupõleng, mis liikus elamupiirkondade suunas ning sundis paljusid inimesi oma kodust pagema.

Kaplinna tuletõrje kõneisiku sõnul oli öösel leekidega võitlemas 70 tuletõrjujat ja 20 kustutusmasinat, vahendas News 24.

Maastikupõleng Kaplinnas Lion’s Headi ehk Lõvipea mäe nõlval.
Maastikupõleng Kaplinnas Lion’s Headi ehk Lõvipea mäe nõlval. Foto: Bo Van Wyk / imago / Scanpix

Olukorda raskendas tugev tuul, kuid täna hommikuks saadi tule levik kontrolli alla. «Täna hommikul viskavad kaks helikopterit ligipääsmatutele aledele veepomme ning sündmuskohale on jäänud kümme kustutusmasinat,» selgitas tuletõrje pressiesindaja Theo Layne.

Sotsiaalmeedias levisid öösel videod ja fotod pimeduses lõõmavast tulest ning leegid lähenesid Fresnaye’i, Signal Hilli ja Seapointi linnaosadele.

Kuidas tulekahju alguse sai on esialgu ebaselge, kuid Kaplinn ägab endiselt põua käes, mis eelmise aasta hakul peaaegu jättis linna ilma veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles