Postimees TV: Vene tegi Euroliigas karjääri parima mängu ja kerkis Kanguriga ühele pulgale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene tegi reede õhtul Euroliigas oma karjääri parima mängu, kui ta viskas Gran Canaria ridades tulemusega 70:75 lõppenud kaotusmängus Podgorica Buducnosti vastu 16 punkti.

Alles 20. detsembril uuendas 28-aastane eestlane Euroopa tugevaimas korvpallisarjas punktirekordit, kui kogu Piraeuse Olympiacose vastu 15 punkti. Karjääri jooksul viiendat hooaega Euroliigas mängival Venel on aga eestlaste seas kõrgeima punktiskoorini veel minna.

Kõnealune tippmark kuulub ainsa eestlasena unelmate korvpalliliigas NBA mänginud Martin Müürsepale, kelle punktirekord sündis 1. novembril aastal 2000, kui ta kuulus Ateena AEKi rivistusse. Toona viskas eestlane Charlerei Spirou vastu koguni 23 punkti.

Teisel kohal paikneb selles arvestuses samuti endine tippmängija Tanel Tein, kes kogus 14. jaanuaril aastal 2004 Wroclawi Slaski ridades Berliini Alba vastu 21 punkti.

Lisaks eelnimetatud mängijatele on Euroliigas tegusid teinud veel kaks eestlast – Kristjan Kangur ja Janar Talts. Neist esimese punktirekord pärineb 9. detsembrist aastal 2009, mil ta viskas Villeurbanne’i Asveli eest Istanbuli Fenerbache vastu 16 punkti. Taltsi parim sooritus on ajalukku läinud aga 30. novembril aastal 2006, mil ta tõi Kölni meeskonna särgis Le Mansi vastu 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles