Postimees TV: Djokovic nullis täielikult prantslasest suurüllataja ning sammus finaali

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu teises poolfinaalis ei andnud maailma esireket Novak Djokovic prantslasest suurüllatajale Lucas Pouille' (ATP 31.) mingit võimalust ning pääses kindlalt finaali.

Kõigest tund ja 23 minutit kestnud kohtumise võitis serblane numbritega 6:0, 6:2, 6:2.

Avaseti võitmiseks kulus Djokovicil karjääri jooksul esimest korda slämmiturniiril poolfinaali jõudnud 24-aastase prantslase vastu kõigest 23 minutit. Seejuures läks Pouille’il aega koguni seitse geimi, et saada silm pähe. Kohtumise jooksul servis Djokovic 31 ässa Pouille nelja vastu, prantslane patustas kolme topeltveaga 31-aastase serblase mitte ühegi vastu, äralööke tehti vastavalt 24 ja 18, lihtvigu vastavalt viis ja 27. Kõikidest punktidest (127) võitis Djokovic 83 ja Pouille 44.

«Kindlasti oli tegu minu karjääri ühe parema matšiga siin väljakul,» sõnas Djokovic matšijärgses intervjuus ligi 15 000-pealise publiku ees Rod Laver Arena nimeliselt tenniseväljakul. «Kõik sujus minu jaoks plaanipäraselt ning paremini veelgi. Lucase vastu oli raske kohtumine, kuid ta tegi suurepärase turniiri ning soovin talle edasiseks hooajaks kõike paremat,» lisas ta.

Finaalis saab taas näha sõna otseses mõttes suurte duelli, kui oma rekordilist seitsmendat Austraalia lahtiste tiitlit jahtiv Djokovic läheb vastamisi maailma teise numbri, hispaanlase Rafael Nadaliga, kes lõpetas eile imelise turniiri teinud Kreeka talendi Stefanos Tsitsipase (ATP 15.) teekonna tulemusega 6:2, 6:4, 6:0.

«12 kuud tagasi tundus väga ebatõenäoline olla siin, kus ma täna olen, kuid mul on endasse palju usku ning ma usun, et see on midagi, mis määrab. Ma olen alati toetunud oma tugevustele ning uskunud, et vaeva nähes hakkab kõik toimima,» tõdes Djokovic.

Pühapäeva hommikul toimuvas finaalmängus lähevad Djokovic ja Nadal omavahel vastamisi juba 53. korda ning praegune seis on serblase kasuks 27:25.

Lucas Pouille (vasakul) mängis taas hästi, kuid suurmeister oli temast veelgi parem.
Lucas Pouille (vasakul) mängis taas hästi, kuid suurmeister oli temast veelgi parem. Foto: RITCHIE TONGO / EPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles