Fotod ja video: Tõrvandis põles öösel kortermaja, üks inimene viidi raskes seisundis haiglasse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud keskööl teatati häirekeskusele, et Tõrvandi alevikus on kortermaja ühes trepikojas suits. Esimesena kohale jõudnud Tõrvandi vabatahtlikud leidsid teiselt korruselt paokil uksega korteri, kust tuli paksu suitsu. Suitsupadja alt oli koridoris näha inimest, kelle vabatahtlikud välja tõmbasid. Päästetud, kuid raskes seisundis mehe viis kiirabi haiglasse.

Majaelanikele organiseeriti buss, kus nad said kustutustööde ajal soojas olla.
Majaelanikele organiseeriti buss, kus nad said kustutustööde ajal soojas olla. Foto: Jürgen Puistaja

Kohale saabunud kutselise pääste suitsusukeldujad sisenesid tulekollete otsimiseks kustutamiseks põlevatesse ruumidesse. Samal ajal mõõdeti püstaku teistes korterites vingugaasi sisaldust, mille tulemuste põhjal evakueeriti majast veel kuus inimest, kelle tervist kontrollis kiirabi. Ruumide lõpliku tuulutamiseni said inimesed sooja politseinike tellitud bussis. Kustutustööd lõpetati kell 1.51.

Inspektorite esialgsel hinnangul põhjustas tulekahju korteriomanik, kes oli põleva sigaretiga magama jäänud. Ruumidest puudus tulekahjust varakult märku andev suitsuandur.

Päästetöö juhi Aleksandr Iljini sõnul on juhtum ilmekas näide, kuidas kortermaja ühe elaniku hooletus paneb ohtu ülejäänud elanike elu ja tervise.

«Vaatamata sellele, et tulekahju jäi ühte korterisse, levis ohtlik suits ja vingugaas ka mujale ning ohustas paljusid inimesi, kellest osa nende tervise säästmiseks majast välja juhatati,» ütles Iljin. «Põlenud ruumide kohal asuvas korteris mõõtsid päästjad kustutustööde ajal väga kõrge vingugaasi sisalduse.»

Tahm rikkus suure osa trepikojast ning ühistul tuleb ette võtta suurem remont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles