VIDEO ⟩ Öed ennustavad muusikatulevikku: Pluuto on väga äge uus nimi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme jagatakse Tallinnas Saku suurhallis suurejoonelisel galal välja Eesti Muusikaauhinnad. Elu24 püüdis kaamera ette Saare naiste duo Öed, kes on nomineeritud aasta debüütalbumi kategoorias, ning uuris, millised tuuled muusikas puhuvad. Vaata videot!

Möödunud aastal debüütalbumi välja andnud Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid usuvad, et kõik muusikamaastiku vingemad tegijad on Eesti Muusikaauhindadel esindatud. «Minu isiklikud lemmikud on Lenna, kes sai väga hea plaadi valmis, ja suur üllataja Kuradi Saar, mis oli minu arust väga lahe projekt,» meenutas Aaslaid lõppenud aasta säravamaid tähti.

Ära mainiti ka menukas mõminaräppar nublu. «Ei saa üle ega ümber sellest pisikesest kutsikast, kes Eesti oma käpa alla tõmbas täielikult. Nublu aasta oli 2018 kindlasti ja ka 2019 ja sealt edasi ka,» ütles Aaslaid.

Öed nõustusid, et Eesti Muusikaauhindadelt ei tohiks tunnustuseta koju minna Tommy Cash. «Sel aastal on garanteeritud, et ta saab siit midagi,» ütles Tuuli Rand. Nimelt on Cash aasta muusikavideo kategoorias nomineeritud lausa kolmel korral, nii et auhind läheb loosi vaid tema enda lugude vahel.

Eesti muusikas tasuks Ödede arvates panustada räpparitele. «Tundub, et räpp on päris laes praegu, igasugu Soundcloudi räpparid ja kes siin kõik on üles tulnud. Pluuto on näiteks väga äge uus nimi, aga tal on väga lahe käekiri, nii et talle ma hoian küll pöialt,» rääkis Rand.

Öed rääkisid intervjuus, mis olid 2018. aasta kõige meeldejäävamad hetked ning kuhu 2019 neid viib. «Hoog veel raugema ei hakka,» lubas Rand.

Eesti Muusikaauhinnad 2019 antakse välja 24. jaanuaril Tallinnas Saku suurhallis. Õhtut juhivad Reigo Ahven ja Triinu Paomets ehk Lepatriinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles