Neuville ei taha enam härrasmeeste mängu mängida (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville (paremal) ja Sebastien Ogier.
Thierry Neuville (paremal) ja Sebastien Ogier. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Thierry Neuville on viimased kolm hooaega lõpetanud WRC-sarja Sebastien Ogier’ järel teise kohaga. Ja belglasel on sellest kõrini. «Õppisime meeskonnana mullu palju. Et oleme strateegiates kõvasti agressiivsemad on midagi, mida peame seekord meeles pidama,» rääkis Hyundai liider WRC kodulehele.

Neuville on oma hooajaeelsetes väljaütlemistes hämmastavalt otsekohene: ta arvab, et Hyundai mängis liialt härrasmeeste mängu, samas kui M-Sport trikitas igal võimalusel Ogier kasuks. Selle viimase näiteks toob ta Rootsi rallil juhtunu, kus Ogier võttis punktikatse eel meelega ajatrahvi, et saada parem stardikoht. Nii võideti neli punkti.

«M-Sport hakkas teisel rallil Rootsis strateegiamänge mängima ja see kestis läbi aasta,» rääkis Neuville. «Me olime ilmselt liiga lahked. Mäletate, Ogier kaotas Sardiinias oma ajakaardi, ta võinuks konkurentsist lageda. Olime liiga lahked ja lasime sel minna. Võib-olla kaotasime sinna meistritiitli. Ma usun, et võtame sellest õppust,» meenutas Neuville teist juhtumit, kus Hyundai võinuks valjemini protesteerida.

Ogier maha jäetud ajakaardi tõi talle kohale endine meeskonnakaaslane Ott Tänak, sest eestlane ei soovinud riskida, et võiks kitsastel teedel tagasi tõttava prantslasega kokku põrgata. Ogier’le määrati 10 000 euro suurune trahv, kuid olulisema karistuse, rallilt teenitud punktide äravõtmise, sai ta tingimisi. Olnuks tegu reaalse karistusega, lahutanuks Ogier’d ja Neuville’i poole hooaja peal 49 punkti belglase kasuks.

Hooaja lõpus edestas Ogier belglast 18 silmaga, sest too läks viimasel etapil Austraalias kõike mängu panema ja katkestas. Sarnasel põhjusel jäi Neuville’i edu kolmandana lõpetanud Tänaku ees 20-punktiliseks.

Uus rallihooaeg algab sel nädalavahetusel Monte Carlos. Otsepildis näitavad mitmeid kiiruskatseid Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles