Postimees TV: Ronaldo sai tingimisi vanglakaristuse ja peab maksma kopsaka rahatrahvi

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiekordne maailma parim jalgpallur Cristiano Ronaldo käis täna Madridi kohtus, kus ta maksupettuse lugu sai lõpliku lahenduse.

Suvel Madridi Realist Torino Juventusesse kolinud portugallasest ründestaar kuulub Hispaania maksuametnike huviorbiiti juba pikemat aega. Talle heideti ette maksudest kõrvalehiilimist.

Täna tunnistas Ronaldo end kohtus süüdi ning võttis vastu 23 kuu pikkuse tingimisi vanglakaristuse ja 19 miljoni euro suuruse rahatrahvi.

33-aastane Ronaldo mõisteti süüdi ametnike petmises ja valeandmete esitamises, kui nood uurisid ta isikliku kaubamärgi müügiga teenitud sissetulekuid. Veel paari aasta eest oli Ronaldo kinnitanud, et «pole iial üritanud maksude tasumisest hoiduda».

Sellest hoolimata esitas riiklik süüdistaja talle kaebuse, mis hõlmas nelja pettusejuhtumit vahemikus 2011-14. Väidetavalt hoidis Ronaldo ühtekokku 14,7 miljonit eurot väljaspool Hispaaniat asunud varikontodel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles