Marko Kilp: kodupubliku toetus ja parem tervis aitasid esimest korda hooajal veerandfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marko Kilp sai Otepää MK-etapil klassikasprindis veerandfinaali 16. ajaga, kuid veerandfinaalist edasi murdmiseks tal jaksu ei jätkunud – liiga palju energiat kulus eelsõidule. «Kui vaatan tagasi, siis päris palju aega oli taastumiseks, aga see külmetuse läbipõdemine on võtnud natukene jõudu ära,» tõdes veerandfinaalis viiendaks jäänud sprinter.

Kilbi senine hooaeg on läinud erinevate hädade nahka, mille algne põhjus on liigne pingutamine talve eel. «Ega ületreenituse pealt need vigastused – seljavigastus ja külmetus – tulidki, sest organism oli nõrk. Aga sellest oleme võitu saanud,» hindas ta.

Sama tõestavad ka tulemused – kui nädal tagasi oli ta Dresdeni linnasprindis kuuendas kümnes, siis täna murdis esimest korda sel hooajal 30 parema sekka. «Kui vaadata nädal aega tagasi, siis ma ei teagi, mitmes seal Dresdenis olin, aga ikka päris taga. Areng on kõva olnud,» rääkis Kilp ja loetles põhjuseid. «Kodupubliku toetus, emotsioon ja eks tervis on ka paranenud. Mõned asjad kokku panna ja nii ongi.»

Tänane tulemus on Kilbile selge signaal: «Olen kindlasti õigel teel. Nüüd tuleb aega võtta ja see haigus korralikult välja ravida. Ei tohi pahandust teha sellega, et selja jälle ära tõmban. Tuleb targalt olla.»

Kui algselt plaanis Kilp kuu aja pärast Seefeldis algavateks maailmameistrivõistlusteks valmistuda Eestis, siis pärast enesetunde parenemist on koos treener Anti Saarepuuga plaanid üle vaadatud. «Oleme Antiga arutanud, et läheme vist enne Toblachisse laagrisse ja proovime seal sel aastal vormi lihvida. Eelmisel aastal, enne olümpiat olime ka – siis Seiser Almis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles