Sõjalis-sportlik mäng ­ühendab põlvkondi ja rahvusi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On päikeseline laupäeva ­pärastlõuna. Keset tühermaad ja võsa seisab kahekorruseline akendeta tellismaja. Kuulda on hõikeid ja karjumist. Kaitsemaskides inimesed jooksevad, relvad käes, ustest sisse-välja. Maja ümber kõlab relvatärin ja aeg-ajalt kostavad suuremad kõmakad. Käib airsoft’i-lahing.

Airsoft on spetsiaalsete relvadega taktikaline sõjalis-sportlik mäng, milles jäljendatakse ehtsaid lahingusituatsioone. See loodi 1970.–1980. aastatel Jaapanis, kui kodanikel keelustati tulirelvade omamine. Valmisid vedruvinnastatavad tulirelvakoopiad, mis tulistasid välja kuue millimeetrisi plastkuule. Sealt alates on aastakümnete jooksul relvad arenenud ja levinud kõikjale maailma. Airsoft on põhiliselt hobi, kuid ­seda kasutatakse paljude riikide politseiüksuste ja sõjavägede tak­tikalises välja­õppeski.

Pärnus kohtutakse iga nädalavahetus kunagises raudteelaste majas, mis on maha jäetud. Suvisel ajal kogunetakse mitu korda nädalas, kuna siis jagub valget aega rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles