Eesti Laulu poolfinalist Ranele: Oo, kosmos, khuul!

Eestimuusika.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu / Ardo Kaljuvee

«Oo, kosmos, khuul!» mõtles Eesti Laulu poolfinalist Ranele esmakordselt, kui kuulis, millest lugu «Supernova» räägib. Ranele rääkis Elmari hommikujutus oma värske lauljakarjääri muljetest ja tulevikuplaanidest. 

Ranele on varemgi mõelnud Eesti Laulu võistlusel osaleda, kuid ei ole saanud produtsentidelt head pakkumist. Enda kirjutatud lauludega konkursil osaleda ta veel ei julge, kuna need on liialt isiklikud, et neid avalikustada. «Ma ei oska kirjutada sinisest taevast ja rohelisest heinamaast, ma kirjutan tunnetest,» tunnistab Ranele. 

Saatejuhid Lauri Hermann ja Tiiu Sommer uurisid, kuidas muutis Ranele «Supernova» loo endale sobivamaks. Laulja sõnul aitas sellele kaasa aeg, erinevate loo versioonidega mängimine ning sõnadele mõtlemine.

Ranele ei sea endale liialt suuri ambitsioone Eesti Laulu finaali pääsemiseks, kuna talle tundub, et esimese poolfinaali konkurentide tase on veidi kõrgem, kui teise poolfinaali osalejate oma. Kuid sellegipoolest märgib Ranele, et Eesti Laulu poolfinaali saamine on juba tema jaoks väga suureks võiduks ning ta annab endast kõik, et seal edukalt esineda.

Eesti Laulu karussellilt on ta saanud mitmed uusi tuttavaid, kuid on veel selle «päris oma» unistuste tiimi ootel, kellega muusikas tulevikus suuri tegusid teha. «Ma ei ole veel leidnud oma muusikažanri ega ka tiimi, kuid võib-olla hakkab nüüd ägedaid pakkumisi tulema.»

Muusikaiidolitest tõi lauljatar välja Anne Veski ja Tina Turneri, kuid kõige enam kõnetab teda ikkagi see, kui saab oma bändiga laval olla.

Ranele lugu «Supernova»:

Copy
Tagasi üles