Marko Kilp: punktikohad on jäänud ületreenimise taha

Viljar Voog, Otepää
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suusasprinterid pole tänavu MK-sarjas veel punktidele sõitnud. Suur soov ja tahtmine on viga parandada homme kodustel Otepää radadel.

«Kindlasti ootused aina kasvavad, sest hooaeg läheb aina edasi ja tiitlivõistlused lähenevad. Kodupubliku ees tahaksid ikka vähemalt hooaja parima sõidu teha,» nendib Marko Kilp. «Aga mõned tagasilöögid on olnud ja eks ole näha, mis tulemus on.»

Pärast Tour de Skid osales Kilp veel Dresdeni linnasprindil, kus sai vabatehnikas 54. koha. Tulemus näitas, et külmetushaigus ja seljavalu on viimasele paarile nädalale oma jälje jätnud. «Eks see üle kivide ja kändude on olnud, aga ma loodan, et oleme õigel teel. Vähemalt eilne tugevam treening näitas, et asi on paremaks läinud, selg enam häda ei tee ja ka külmetusest hakkan vaikselt võitu saama,» sõnab Kilp.

Mille taha sel hooajal punktikohad on jäänud? On ju viiest katsest olnud Kilp parim tulemus 39. koht. Sportlane selgitab: «Tahtmine oli suur. Tõstsime kõvasti koormusi. Spordimehe hing tahab alati paremaks saada – kui näed, et tulemust juba natukene tuleb, siis tahad veel ja veel. Natukene sai üle vindi keeratud.»

Sportlaste hooaja põhisiht on järgmisel kuul toimuv MM. «Otepää on väga hea treeningetapp siia vahele. Kodupubliku ees tahad ikka maksimumi anda, aga ma arvan, et ta on hooaja number kaks võistlus,» ütleb Kilp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles