Raul Olle Otepää MK-etapist: klassikas saadakse norralastele rohkem vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eile toimunud spordisaates «Spordiministeerium» vaatas endine tippsuusataja Raul Olle ette käimasoleval nädalavahetusel toimuvale murdmaasuusatamise Otepää MK-etapile. Saatejuhid olid Marko Kaljuveer ja Karl Mihkel Eller.

Käimasoleval hooajal on üks 15 km klassikadistants sõidetud, mille võitis Rukal venelane Aleksander Bolšunov. «Klassikas saadakse neile (norralastele – toim) isegi ehk natuke rohkem vastu. Näiteks Iivo Niskanen – olümpiavõitja. Aga venelastel tõusis Bolšunov väga jõuliselt esile, sai olümpiamängudel kolm medalit. Sel aastal on teda korralikult toetanud Andrei Melnitšenko, täiesti uue tegijana, ja Sergei Ustjugov, kes on hooaja alguses saadud käevigastusest korralikult taastunud. Ta näitas Tour de Skil endale omast korraliku minekut,» sõnas Olle.

Otepää MK-etapp kujuneb suurtele koondistele kindlasti 19. veebruarist kuni 3. märtsini toimuva Seefeldi MMi katsevõistluseks. «Tugevamatel riikidel, näiteks Rootsil, Norrast rääkimata, on siin kindlasti sportlasi rohkem kui MMil koondisele kohti. Nemad peavadki oma valiku Otepää tulemuste taustal lõplikult tegema. Sportlased vajavad kolm nädalat või kuu aega ette teavet, mis distantse nad pääsevad MMile sõitma,» rääkis Olle.

Mis seisus on Eesti sportlased? Marko Kilp tegi ainsa eestlasena kaasa viimasel MK-etapil Dresdenis, kus piirdus sprindikvalifikatsioonis 54. kohaga. «Praegu ei ole meie koondisel väga hea seis,» tõdes Olle. «Algo Kärbil on siin alates esimesest lumest tervisega probleeme. Raido Ränkel jättis Dresdenis sõitmata, jäi haigeks. Sellest taastumine kindlasti nelja-viie päevaga ei käi. Samas midagi hullu temaga lahti ei peaks olema. Karel Tammjärv, kes on sel hooajal näidanud kõige paremaid tulemusi, tema püsib, vähemalt minu teada terve. Tavadistantsil ongi eestlaste põhilootus Kareli peal, kes absoluutselt parima tulemuse eestlastest peaks tegema,» sõnas Olle.

19.–20. jaanuarini peetaval Otepää MK-etapil on laupäeval kavas klassikasprindid, pühapäeval aga 10 ja 15 km eraldistardist klassikasõidud. MK-etapp murdmaasuusatamises toimub tänavu Otepääl juba 15. korda. Muuhulgas möödub tänavu 20 aastat esimesest Otepää MK-etapist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles