Uue filmi peakangelane Tänak videointervjuus: ilmselgelt mu karjäär kõige igavam ei ole olnud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parimast rallisõitjast Ott Tänakust linastub sel kevadel film, mis võtab kokku kogu tema senise karjääri. Saarlane tõdes, et ootab lõpptulemust ka ise suure huviga.

«Ega ma isegi täpselt tea, mis sealt kokku tuleb. Tööd on tehtud juba üle aasta, filmimine algas täpselt aasta tagasi. Usun, et asi on veel natuke suurem kui reklaamklipist tundub,» tõdes Tänak. «Iga väiksem või suurem asi minu ajaloost on üles otsitud – ilmselgelt mu karjäär kõige igavam ei ole olnud, üles-alla ja vasakule-paremale kohti on olnud. Mõneti kopeerib see film meie eelmist hooaega, kus oli häid kohti ja oli pikalt ka halbu kohti,» sõnas ta.

Sabas käiva kaamera ja võttemeeskonnaga harjumine võttis tema sõnul pisut aega, kuid lõpuks tundis ta end filmitegijate seltsis täiesti vabalt. «Ega ma selle kaamera pärast väga palju viisakam ei olnud. Pressikonverentsil tuleb end korrektsemalt ülal pidada, aga selle filmi eesmärk oli, et kõik jääks peale nii nagu elu tegelikult on. Mingit näitlemist pole,» lubas Tänak.

«Ma pole suur kaamerafänn olnud ja oli kohti, kus pidin nad ära saatma, segas väheke mu tööd. Aga lõpuks tegime meie oma asja ja nemad oma asja, ei teadnudki, et kaamera kõrval on. Nagu nad ise ütlesid, siis nemad tahtsid olla kui kärbes seinal,» meenutas Tänak koostööd. «Algul võttis vähe rohkem aega, et neid WRC perekonnale tutvustada – kõik ei taha ju lugusid otse kaamerasse rääkida. Aga lõpuks suutsid nad end sinna ilusti sisse süüa ja lugusid tuleb filmis kõigilt, kellega ma elus koos olen töötanud,» sõnas Tänak.

Mullune MM-tiitel olnuks filmi kulminatsiooniks, ent see jäi veel saabumata. Kas on seega millalgi linateosele ka järge oodata? «Usun, et materjali jääb juba siitki nii palju üle. Kui kõik sujub, saab veel erinevaid väljalaskeid tulla – tahaks uskuda, et karjääri on mul veel hea mitu aastat järel,» muigas Tänak seepeale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles