Tulevane filmistaar? Jaanus Nõgisto baleriinist tütar sattus ootamatult maailma suurfilmi peaossa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõgisto tütar Roosi Natali Nõgisto mängib Ameerika filmis «Ärkamine».
Jaanus Nõgisto tütar Roosi Natali Nõgisto mängib Ameerika filmis «Ärkamine». Foto: «Radar» / Kanal 2

Tuntud muusiku Jaanus Nõgisto tütar lööb kaasa Ameerika filmis «Ärkamine», mis esilinastus novembris Pimedate Ööde filmifestivalil.

18-aastane Tallinna balletikooli õpilane ning tõusev filmistaar Roosi Natali Nõgisto on filmis «Ärkamine» («Awaken») üks peaosatäitjatest. «See film oli just see, mis mind üles äratas ja reaalsusesse tõi,» tunnistas noor tantsija «Radarile». «Suur kaamera pandi ette, mine nüüd improviseeri,» meenutas baleriin filmivõtteid.

Filmi «Ärkamine» maailma esilinastus toimus möödunud aasta novembris Eestis PÖFFil. Kuus aastat filmirännakuid viisid võttegrupi enam kui kolmekümnesse riiki, nende hulgas ka Eesti. Filmi peategelaseks pole ainult meie loodus, vaid ka eesti baleriin. Minimalistlik süžee motiveerib inimesi ruumidest välja minema ning nautima elu enda ümber.

Nõgisto tütar sai oma filmirolli tegelikust ulatusest teada alles esilinastusel. «Järgmisel päeval hakkas alles vaikselt jõudma kohale, et selline asi juhtus,» rääkis tüdruk «Radarile». Roosi isa, tuntud muusik Jaanus Nõgisto tõdes, et sai projektist teada alles siis, kui esimesed võtted olid juba toimunud.

Kuidas noor eesti baleriin maailma filmitööstusesse sattus ning mis perspektiivid teda ootavad, näete Kanal 2 saates «Radar» teisipäeval kell 20.00.

Vaata saate treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles