Arahnofoobide õudusunenägu: Brasiilias täitus taevas ämblikega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias tõi kuum ja niiske ilm eelmisel nädalal kaasa olukorra, millest ämblikke pelgavad inimesed õudusunenägusid näevad. Varahommikul reisinud mees leidis eest sajad ämblikud, kes kurjakuulutavalt taevas hõljusid.

João Pedro Martinelli Fonseca, kes ämblikke filmis, rääkis kohalikule ajalehele, et oli parajasti sõitmas oma vanavanemate juurde Espírito Santo do Douradosse. Ühel hetkel märkas ta aga taevas musti täppe, peatas auto ja avas akna, et asja uurida. Fonseca ehmatuseks kukkus aknast sisse suur ämblik ja lähemal vaatlusel selgus, et justnimelt ämblikud need mustad täpid olidki. 

Lendämblikuinvasiooni ei tasu aga karta, sest tegu on illusiooniga. Ämblikuliik parawixia bistriata koob nimelt niivõrd peeneid võrke, et inimsilmale on need pea nähtamatud. Niiviisi jääbki mulje, et võrgul istuvad ämblikud hõljuvad õhus. 

Minas Gerais' ülikooli bioloogiaprofessor Adalberto dos Santos ütles ajalehele Terro Do Mandu, et päeval peituvad need haruldased ämblikud taimestikus, ent öösiti tulevad nad välja ja asuvad üheskoos punuma hiiglaslikku puude ja põõsaste külge kinnitatud võrku, mis võib olla kuni neli meetrit lai. Dos Santos lisas, et kohalikud muretsema ei pea, sest inimestele on need kaheksajalgsed ohutud ning nende võrk aitab kinni püüda tüütud sääsed ja kärbsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles