Loeb võitis taas etapi, Al-Attiyahi edu aga kasvab

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dakari rallil oli pühapäeval kavas 310-kilomeetrine etapp Arequipast San Juan de Marconasse. Oma kolmanda katse tänavusel kõrberallil võitis erasõitjana võistlev Sebastian Loeb. Ralli liidrina jätkab kuue etapi järel Nasser Al-Attiyah.

Al-Attiyah juhtis tegelikult Loebi ees ka pühapäevast katset, ca kaheminutilise eduga, kuid mõlemad mehed suutsid 40 kilomeetrit enne finišit ära eksida. Lühema tiiruga jõudis õigesse vaheajapunkti Loeb, kes edestas lõpuks Toyota liidrit 2 minuti ja 17 sekundiga. Ühtlasi kerkis Loeb ralli üldarvestuses viiendalt kohalt teiseks, kuid Al-Attiyahist lahutab teda siiski suisa 37 minutit ja 47 sekundit.

Taas oli niru päev Dakari ralli elaval legendil Stephane Peterhanselil, kes kaotas lõpuks Loebile 18:49. 13-kordne Dakari tšempion on nüüd kolmandal kohal ja jääb Al-Attiyahist maha juba 41:14.

«Esimeses osas polnud väga vigagi, kuni nägin Nanit (Roma, tiimikaaslane Mini ridades – toim) viis kilomeetrit enne vahefinišit kinni jäänuna. Ta ei andnud küll märku, et vajaks abi, aga kuna ta tuli mulle kaks päeva tagasi appi, tundsin kohustust teda abistama tõtata. Selle tulemusel jäin ise liivaorgu 20 minutiks kinni,» selgitas Peterhansel Dakari kodulehe vahendusel oma ajakaotuse põhjust. «See polnud aps vaid konkreetne prohmakas. Võit libiseb liiga ohtrate vigade tõttu käest.»

Täna läbitakse Peruus 323 võistluskilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles