Video: kütusenappuses vaevlev Mehhiko pani politseinikud ratta selga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. detsembril ametisse astunud Mehhiko presidendi Andrés Manuel López Obradori otsus sulgeda kütusetorud, kust jõugud väidetavalt kütust röövivad, on toonud kaasa üha süveneva bensiini- ja diislinappuse ja sundinud politseinikud jalgratastel patrullima.

Mehhiko pealinna Mexico City kõige kuritegelikumas piirkonnas oli teisipäeval 44 bensiinijaamast avatud vaid 15, eilseks oli avatud jaamade hulk langenud seitsmeni.

Sel põhjusel ei saa autodega patrullida ka politseinikud, aga murettekitavat piirkonda ei saa ilma järelevalveta jätta. Seetõttu andis riik politseinikele 250 jalgratast, millega nüüd mööda pealinna tänavatel korda valvatakse. 

López Obrador süüdistab kütusenappuses ja bensiinijaamade suurtes järjekordades pealinna Méxicosse suunduva kütusetoru sabotaaži. Nimelt otsustas López Obrador hakata sulgema kütusetorusid, kust jõugud kütust röövivad. Selle asemel jaotatakse riigis kütust pigem tankerveokitega, kuid ka neid napib.

Eile ütles president, et võitlusest jõukude vastu ei taganeta ja ei astuta sammugi tagasi. Tema sõnul on jõugud muutunud väga peenekoelisteks ja neil on Põhja-Mehhikost varastatud kütuse hoiustamiseks omad kütusehoidlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles