Vahva video: ohtu sattunud pingviinitibud leidsid ootamatu abilise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored keiserpingviinid.
Noored keiserpingviinid. Foto: Walter Huber / picture alliance / moodboard / Scanpix

Kui noortel keiserpingviinidel on aeg esimest korda vanemateta ujuma minna, moodustavad nad ühtse kolonni, et üksteist vaenlaste eest kaitsta. Alati sellest ei piisa, ent ühed pingviinipojad pääsesid ohust tänu ootamatule abilisele.

BBC Earth jagas hiljuti klippi uuest loodussaatest «Spy in the Snow» näidates, et ka loomariigis hoitakse kokku. Rühm keiserpingviinitibusid sattus vastamisi hiid-tormilinnuga — tegu on suurt kasvu ja agressiivse linnuliigiga, mille isendid tihti pingviine jahivad. Pingviinitibud andsid endast parima, et tormilind eemale peletada, kuid tulutult. 

Olukorra päästjaks osutus üks adeelia pingviin, kes kohale tatsas ja endast oluliselt suuremate keiserpingviinide ja hiid-tormilinnu vahele astus. Kõikidest pingviiniliikidest on adeelia pingviinid kõige julgemad ja sõjakamad ning isegi tormilinnud teavad, et nende tegelaste teelt on parem kõrvale hoida.  

Olukord lõppeski pingviinide jaoks õnnelikult — väike aga visa adeelia pingviin peletas vaenlase minema ning nagu ühele õigele kaitsjale kohane, suunas keiserpingviinid mere poole ja jalutas nendega kaasa, et sulised hädalised taas ohtu ei satuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles