Eesti aasta treener Cretu: koondisemängud on nagu kojutulek

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu sai kätte oma 2018. aasta Kristjani.
Gheorghe Cretu sai kätte oma 2018. aasta Kristjani. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondis tuli pühadeks kokku, tegi ühes matšis 3:0 säru Läti koondisele ja nüüd minnakse taas saja tuule poole laiali, sest koduklubid ootavad. Peatreener Gheorghe Cretu sõnul oli see lühike koosolemine igale meeskonna liikmele oluline.

«Kui sa saad jälle kokku inimestega, kellega oled nii kaua juba koos töötanud, siis see on koju jõudmise tunne. Siin tahad sa alati hästi esineda,» võttis Cretu tänase võidu tähtsuse kokku.

«Teiseks, see oli vist 20 aastat, mil Eesti rahvuskoondis pole siin mänginud, nii et see oli Tartu jaoks eriline sündmus. See on koht, kus on üles pandud see uus suurepärane saal ja siin hoolitakse võrkpallist. Meil oli hea võimalus 2019. aastat siin alustada ja neile mängida.

Ja muidugi on võit oluline. Võitmine on osa mängust. Poisid tegid head tööd. Treenerid Rainer, Mirko ja Indrek valmistasid mehed hästi ette ja mitte hetkekski polnud meis kahtlust, kes selle mängu võidab.»

Eesti jaoks polnud mängus midagi ja ka mängijad polnud kõige teravamad. Ometi oldi Lätist ilmselgelt üle. «Muidugi olen rahul. Mehed tulevad kokku peaaegu üleöö – pärast jõulupausi, mõned pole 14.-18. detsembrist palli puutunud, neil on olnud kuni kümme päeva puhkust, sinna otsa kaks päeva trenni,» kommenteeris Cretu. «Nad ei olnud praegu 100-protsendilises vormis, sest rahvusliigad algavad uuesti järgmisel nädalal ja siis on nad taas tippvormis, aga praegu oli neil paar asja puudu. Ma ei saagi neilt midagi imelist oodata ja õnneks ei olnudki midagi imelist vaja, vaid me saime nautida seda atmosfääri ja pingevaba mängu.»

Cretu sai Tartus kätte ka oma Kristjani. Rumeenlane valiti Eesti aasta treeneriks teist aastat järjest. Mida see auhind tema jaoks tähendab? «See tähendab, et võrkpall on viimase viie aastaga palju arenenud. See tähendab, et inimesed jälgivad võrkpalli – mitte ainult meie enda fännid, aga ka alaliidud ja ajakirjanikud. Kõik mõistavad, et võrkpall on praegu Eesti spordipildis oluline osa. Oleme kõik selle üle väga uhked. Nagu olen kogu aeg öelnud, on see auhind kogu võrkpallile – treeneritele, noortele, mängijatele, taustajõududele. Me kõik oleme nende viimase viie aasta jooksul midagi panustanud. Me toome jätkuvalt uusi mängijaid koondise juurde ja nad hoiavad mind motiveerituna, sest ma näen suviti, kui palju noori mängijaid tahab jõuda nende meeste tasemele siin . Seda see auhind ka tähistab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles