Kristjan Ilves jõudis Otepää MK-l punktidele

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eile kahevõistlejad suusahüppetorni ei pääsenud, siis täna olid tuuleolud head. Kaasa tegid meestest Kristjan Ilves ning naistest Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg.

Meeste maailmakarika etapil oli hüppemäel parim eilne võitja ja MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber, kelle hüppe pikkuseks mõõdeti 98 meetrit. Teine oli sakslane Manuel Faisst, kes hüppas 95,5 meetrit ja kogus 126,9 punkti. Paremuselt kolmanda hüppe tegi MK-sarjas teist kohta hoidev sakslane Johannes Rydzek, kogudes 94,5-meetrise lennu eest 125,4 punkti. Riiberi edu suusadistantsil sakslaste ees oli vastavalt 30 ja 36 sekundit.

Kristjan Ilvese hüpe kandus 92 meetrile, mis andis talle 13. koha. Rajale pääses Ilves Riiberist +1.10 hiljem.

MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber suusarajal konkurentidele võimalust ei andnud, võites ajaga 22.31.1 ja vormistas kuldse duubli. Teine oli Johannes Rydzek kaotusega +20,9. Kolmandale kohale sõitis end kaheksandalt kohalt jaapanlane Akito Watabe jõudes finišisse võitjast 43,6 sekundit hiljem.

Eestlane Kristjan Ilves sõitis esimest korda sellel hooajal MK punktidele ja sai 28. koha. Kaotust Riiberile kogunes +1.41.2.

Ameeriklanna võitis teist päeva järjest

Naiste kontinentaalkarika etapi arvestuses tegi Tehvandi hüppemäel parima hüppe 15aastane austerlanna Lisa Hirnen, kes hüppas 93,5 meetrit ja teenis 125,6 punkti. Teine oli jaapanlane Ayane Miyazaki, kellel kogunes hüppevooru järel kaotust Hirnerile +0.32 ja kolmas sloveenlanna Silva Verbic +0.36. Minut ja kuus sekundit hiljem pääses suusarajale eilne võitja ameeriklanna Tara Geraghty-Moats.

Annemarii Bendi lendas 80,5 meetri kaugusele ja sai 88,2 punkti, mis andis 17. koha. Teise eestlanna Triinu Hausenbergi hüpe ebaõnnestus ja kandus 66,5 meetrile (60,9 punkti), mis andis 23 võistleja seas viimase koha. Liidrile Hirnerile kaotasid Võrust pärit neiud enne suusasõitu vastavalt +2.30 ja +4.19.

Suusarajal oli parim kontinentaalkarikasarja üldliider, viiendalt kohalt startinud Tara Geraghty-Moats ajaga 14.16.9. Teine oli esimesena suusarajale läinud Lisa Hirner +23,5 ning koha võrra langes ka jaapanlanna Ayane Miyazaki +25,9.

Annemarii Bendi tõusis suusasõiduga koha võrra ja oli 16., kui napilt jäi fotofinišiga alla norralannale Marte Leinan Lundile. Kaotust võitjale kogunes +3.11,0. Triinu Hausenbergil kohta parandada ei õnnestunud ja pidi leppima viimase ehk 23. kohaga kaotades Geraghty-Moatsile lõpuks +6.23,6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles