Selle nädala kõige loetumad lood: tormihoiatus, poeseina rammija Sindis, bussijaama pröökaja, EKRE liidri etteaste vähiühingus ja aastavahetuse melu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeda tõttu sõitis auto puruks Sindi Maxima seina.
Libeda tõttu sõitis auto puruks Sindi Maxima seina. Foto: Liiklus- ja patrullinfo Pärnus

Pärnu Postimehe selle nädala loetumate lugude edetabelisse mahtus uudiseid nii ilmast, mustast kroonikast, poliitikast kui aastavahetuse melust. Vaadake ja lugege, millised lood Pärnu Postimehe lugejat viimastel päevadel kõige rohkem huvitasid.

Ilmateenistus andis kogu Lääne-Eestile teise taseme tormihoiatuse

Riigi ilmateenistus hoiatas aasta esimesel päeval, et tuules ja tuisus murduvad puuoksad ja nõrgemad puud.

Kuvatõmmis riigi ilmateenistuse hoiatuskaardilt.
Kuvatõmmis riigi ilmateenistuse hoiatuskaardilt. Foto: riigi ilmateenistus

Sindis sõitis libeduse tõttu sõiduauto vastu kaupluse seina

Sindis sõitis libeduse tõttu sõiduauto vastu kaupluse seina, mis sai tugevalt kahjustada.

Libeda tõttu sõitis auto puruks Sindi Maxima seina.
Libeda tõttu sõitis auto puruks Sindi Maxima seina. Foto: liiklus- ja patrullinfo Pärnus

Bussijaamas abipolitseinikku löönud pröökaja pandi pea paariks aastaks vangi

Pärnu bussijaamas turvatöötajat ja seal viibinud noori ähvardanud ja häälekalt roppusi pildunud 29aastane purjus mees hõikas muu hulgas, et on äsja vanglast vabanenud ega karda sinna tagasi minna. Julgus kulus marjaks ära, sest just vangimajja ta uut aastat vastu võtma läkski.

Rüseluse ja ühe osalise vanglakaristusega päädinud sündmustik sai alguse sellest, et G4S-i turvatöötaja palus purjus agressiivsel mehel jaama ootesaalist lahkuda.
Rüseluse ja ühe osalise vanglakaristusega päädinud sündmustik sai alguse sellest, et G4S-i turvatöötaja palus purjus agressiivsel mehel jaama ootesaalist lahkuda. Foto: Mailiis Ollino

Mart Helme heitis Igor Gräzinile ette EKRE ukse taga kaapimist, Gräzin lükkas väite ümber

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme teatas reede õhtul kohtumisel Pärnumaa vähiühingu inimestega, et eksreformierakondlane ja Euroopa Parlamendi liige Igor Gräzin käis tema erakonna ukse taga kaapimas ja uuris, mis tingimusi talle pakutaks, kui ta EKRE nimekirjas kandideerib. “Mulle selline poliitprostitutsioon ei meeldi,” sõnas Helme. Gräzin lükkas niisugused väited kategooriliselt ümber.

Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Toni Läänsalu

Mart Helme vähiühingu kihutuskõnes: "Kes teid muidu aitaks, kui mina lahkuksin poliitikast? Siis jääks suur auk."

Reportaaž sellest, kuidas Mart Helme vähiühingus valimiseelset kihutuskoosolekut pidas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme ja tema meeskonna esinemist Pärnumaa vähiühingus reklaamiti kahekõnena teemal "Uued võimalikud suunad arstiabis".
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme ja tema meeskonna esinemist Pärnumaa vähiühingus reklaamiti kahekõnena teemal "Uued võimalikud suunad arstiabis". Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Politsei tabas ümberkaudsete peokohtade abiga bussibaari akna lõhkunud varga

Ööl vastu 12. juunit tegutsenud kurikael põhjustas lõhkumise ja vargusega suviti Hommiku tänaval rahvast teenindavale Ühe Bussi puhvetile mitme tuhande euro suuruse kahju.

Pärnus Hommiku tänaval Ühe Bussi puhveti akna purustanu põhjustas ettevõttele varguse ja lõhkumisega mitme tuhande eurose kahju.
Pärnus Hommiku tänaval Ühe Bussi puhveti akna purustanu põhjustas ettevõttele varguse ja lõhkumisega mitme tuhande eurose kahju. Foto: erakogu

Video ja galerii: rõõmsasilmsed pärnumaalased kogunesid Endla teatri ette tantsu vihtuma

Aasta viimase päeva pärastlõunal toimus “Eesti Vabariik 100” peo raames 16 linnaväljakul sajandi suurim ühistantsimine. Pärnus seati tantsusamme Endla teatri esisel väljakul, kuhu olid kogunenud sajad tantsijad ja neile kaasa elama tulnud pealtvaatajad kogu Pärnumaalt.

Kahele juhile algas aasta nukralt

1. jaanuari pärastlõunal põrkas Pärnus Tallinna maantee ja Rääma tänava ristmikul kokku kaks sõiduautot.

Õnnetus Pärnus Tallinna maantee ja Rääma tänava ristmikul.
Õnnetus Pärnus Tallinna maantee ja Rääma tänava ristmikul. Foto: Lugeja foto

Galerii ja video: Pärnu korraldas ligemale kümneminutilise tulevärgi

Traditsiooniliselt toimus Pärnu Kesklinna silla juures uusaastaöö ilutulestik, mis seekord kestis kaheksa minutit.

Pärnu tehas pani Jaapani autotootja tarkused enda kasuks tööle

Aastal 1974 oli maailmas üks enim müüdud autosid Toyota Corolla. Tegelikult püsib see automark müügitabelite tipus tänini. Kangastelgede tootjana alustanud Jaapani firma on maailmale andnud peale ülipopulaarsete sõidukite tootmisfilosoofia, kus kesksel kohal asub ettevõtte ja selle protsesside pideva ja igapäevase täiustamise idee. Scanfili Pärnu tehas on oma rahvusvahelises kontsernis esimene, kus võeti kasutusele autotootjale nii palju edu toonud tõhusamad töötamise ja koostöö viisid.

Täiskirjutatud stendi Scanfili arendusinseneri ja Toyota juhtimisfilosoofia eestvedaja Raido Randoja (vasakul) ja kolleeg Aivar Laua selja taga­ võib nimetada Toyota juhtimisfilosoofia südameks.
Täiskirjutatud stendi Scanfili arendusinseneri ja Toyota juhtimisfilosoofia eestvedaja Raido Randoja (vasakul) ja kolleeg Aivar Laua selja taga­ võib nimetada Toyota juhtimisfilosoofia südameks. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles