Ilves oli nädala eest haiglas tilgutite all. «Olin kindel, et Otepääl jääb võistlemata...»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Oh jumal, see oli üks raskemaid detsembreid! Eelmisel nädalal samal ajal olin haiglas tilgutite all,» avaldas kahevõistleja Kristjan Ilves pärast Otepää MK-etapi kvalifikatsioonihüpet. Ilves hüppas 84 meetrit, jäädes proovivooru tulemustele selgelt alla.

Niigi hooaja algusest peale erinevate tervisemuredega võidelnud Ilves sattus eelmisel reedel kõhuviirusega haiglasse. «Oksendasin nii palju, et keha jooksis vedelikust tühjast ning arstidel tuli sekkuda. Pilt hakkas juba eest ära minema,» meenutas ta. 

«Olin jumala kindel, et mul pole mingitki šanssi siin võistelda. Olin ikka täiesti räbal! Aga siin ma nüüd olen ja üritan teha, mida ma oskan ja saan. Olen tänulik, et saan võistelda,» vedas Ilves kodumäe jalamil näo naerule.

Haigusega võttis Ilves ka kolm kilo võistluskaalust alla. «Praegu on mul selle kaaluga piiri peal, joon ja söön hästi palju. Eks neid pingeid ole ikka, aga need tuleb jätta tahaplaanile,» sõnas Ilves.

Eelmise aasta viimasest etapist Ramsaus otsustas Ilves loobuda ning pühenduda terviseuuringutele. Seega on ta pärast Lillehammeri etappi pidanud terve kuu võistluspausi.

Proovivoorus suisa 98,5 meetri kaugusele lennanud Ilves kvalifikatsioonis oma hüppega rahule ei jäänud.

«Kahel esimesel sain hästi minema, aga nüüd magasin otsa täiesti maha, ajastuse viga. Kiirus on nii väike, et see loeb väga palju. Lumi ei seganud, teda küll sajab, aga see on õhuline, pühitakse minema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles