Õmblusi trotsinud 16-aastane kahevõistleja: Otepääl võistlemine tekitab nii hea tunde!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Triinu Hausenberg oli kõigest 8-aastane tütarlaps, kui tuli ilusal märtsipäeval Tehvandil välja sooviga, et tahab suurest mäest alla hüpata. Proovis ja lendaski, lendas küll esimesel üritusel ainult 37 meetrit, kuid jäi püsti. Kaheksa aastat hiljem võistleb ta kodusel kahevõistluse kontinentaalkarikaetapil, hoolimata sellest, et alles kuu aega tagasi elas ta üle hirmsa kukkumise.

Detsembris harjutas Hausenberg Tehvandi K90 hüppemäel, kuid kukkus üsna õnnetult. Nimelt lendas ta maandudes kõigepealt põlvega vastu portet ja seejärel rullus mäest alla. Sääres oli haav ja sellele tehti mitu õmblust.

«Haiglas tuvastati hiljem põlvesidemete venitus, säärde tehti kaheksa õmblust. See teeb natuke valu, aga kannatan ära,» rääkis vapper Hausenberg.

Et põlv teeb veidi valu ka suusatades, võttis ta koos treeneri Olev Rootsiga ka pikema mõtlemisaja, kas ajaloolisel kontinentaalkarikaetapil üldse starti tulla.

«Kaks päeva tagasi võtsin vastu otsuse, et ikkagi võistlen,» sõnas Hausenberg pärast 70-meetrist kvalifikatsioonihüpet, mis andis 16. koha. «Väike närv oli hüppamisel sees, aga sain hakkama!»

Täna kavas olnud suusahüpete kvalifikatsiooni võitis ameeriklanna Tara Geraghty-Moats 92-meetrise hüppega. Annemarii Bendi sai 81,5 meetrini kandunud hüppe eest 10. koha. Põhivõistlus peetakse homme.

«Oleks võinud pikem hüpe olla, aga homme paremini. Tingimused olid samad mis proovihüppel, sest enne mind puhastati just rada ära. Väga hea tuju on!» sõnas Bendi.

Ka Hausenbergi sõnul tekitab just Otepääl võistlemine erilise emotsiooni. «Tavaliselt käin ju välismaal võistlemas. Otepääl võistlemine tekitab hea tunde!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles