Pöörane mäng: superseeriat jätkav Harden päästis imeviskega kohtunike naha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgemööda supermänge tegevJames Harden (palliga) on ära ehmatanud isegi Golden State Warriorsi tähe Kevin Duranti.
Järgemööda supermänge tegevJames Harden (palliga) on ära ehmatanud isegi Golden State Warriorsi tähe Kevin Duranti. Foto: BEN MARGOT / AP / Scanpix

Korvpalliliigas NBA pidasid fantastilise lõpuga kohtumise tiitlikaitsja Golden State Warriors ja Houston Rockets. Lisaajale läinud mängu võitis tänu James Hardeni hullule viskele 135:134 Rockets, päästes seejuures kohtunikud väga suurest plindrist. Kolmikduubliga lõpetanud James on nüüd viies järjestikuses mängus visanud vähemalt 40 punkti.

Harden tabas esmalt normaalaja viimasel minutil kolmese, mis viigistas seisu ja lõpetas avapoolaja 17 punktiga kaotanud Rocketsi tagasituleku. Lisaajal vahetus eduseisus olev meeskond viiel korral, 132:132 viigiseisul oli aga sündimas skandaal, kui Kevin Durant päästis palli ja Stephen Curry viis Warriorsi kahe punktiga ette. Paraku näitas videokordus, et Durant oli palli tagasi väljakule söötes täiesti ilmselgelt kahe jalaga audis. Imekombel ei märganud seda aga ükski kolmest kohtunikust, kes lasid mängul jätkuda.

Rocketsile jäi siiski viimane rünnak, mille käigus mängis Curry palli jalaga ja Rockets sai 5,5 sekundit enne lõppu palli audist uuesti mängu panna. Hardenil rippusid küljes nii Draymond Green kui ka Klay Thompson, kuid sellegipoolest suutis ta teele saata tabava kolmese. Warriorsile jäi veel üks sekund, kuid Duranti hädavise ei tabanud.

Huvitava kokkusattumusena oli Warriors kaotanud sel hooajal seni mõlemad, Rockets aga kõik kolm lisaajale läinud kohtumist. Selle rivi lõpetanud Harden jätkas samas isiklikku superseeriat, visates viiendat mängu järjest vähemalt 40 punkti. Tema arvele jäi lõpuks 44 punkti, 10 lauapalli ja 15 korvisöötu, ent negatiivse poole pealt ka seitse pallikaotust.

Clint Capela lisas 29 punkti ja võttis 21 lauapalli, Austin Rivers toetas meeskonda 18, Danuel House Jr. 17 ja Gerald Green 16 punktiga. Warriorsi parimaks jäi Curry 35 punktiga, nii Durant kui ka Thompson lisasid 26 punkti. Rockets on nüüd võitnud viimasest 12 mängust 11, seejuures kuus järjest.

Äsja võiduviske tabanud James Harden saadab teele tervitused maas lebavale Draymond Greenile.
Äsja võiduviske tabanud James Harden saadab teele tervitused maas lebavale Draymond Greenile. Foto: Kyle Terada / USA TODAY Sports / Scanpix

Harden viskas aga 11. mängu järjest vähemalt 30 punkti, lisaks viiendat mängu järjest vähemalt 40 punkti. Tosina viimase mänguga on NBA kuulsaim habemik kogunud oma kontosse kolm kolmikduublit ning aidanud Rocketsil tõusta läänekonverentsis 22 võiduga neljandaks, vaid kolme võidu kaugusele Warriorsist.

Leonard vilistati välja, DeRozanilt kolmikduubel

San Antonio Spurs võõrustas Toronto Raptorsit ja võitis emotsionaalselt laetud mängu 125:107. Suvel vahetati Kawhi Leonard skandaalide keskmesse sattununa Spursist just Raptorsisse ning kunagises kodusaalis vilega vastu võetud ääremängija, kes naasis ühtlasi vigastuspausilt, viskas vastuseks 21 punkti ja andis viis korvisöötu.

Delon Wright lisas 15, Serge Ibaka ja Norman Powell 14, Greg Monroe ja Fred VanVleet 12 punkti. Sellest jäi siiski väheks, sest Leonardi tehingu tulemusel omakorda Raptorsist Spursi kolinud DeMar DeRozan kostitas endist tööandjat kolmikduubli ehk 21 punkti, 14 lauapalli ja 11 korvisööduga. LaMarcus Aldridge'i arvele kanti 23 punkti, Bryn Forbes lisas 20, Derrick White 19 punkti.

Läänekonverentsi liider Denver Nuggets sai võõrsil 117:113 jagu Sacramento Kingsist. Jamal Murray tõi võitjatele 36 punkti, võttis seitse lauapalli ja andis kuus korvisöötu. Nikola Jokic lisas 26 punkti ja võttis 13 lauapalli. Kingsi parim oli 29 punktiga Buddy Hield.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles