Video: meenuta 50. sünnipäeva tähistava Schumacheri karjääri vägevamaid hetki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormelilegendil Michael Schumacheril täitus täna 50. eluaasta. Seitsmekordsele maailmameistrile laekus õnnesoove üle kogu maailma.

Näiteks Schumacheri tütar Gina Schumacher lisas Instagrami isast kolm fotot ning kirjutas juurde: «Palju õnne! Sa oled parim isa!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday ? ❤️✨ to the best dad ?

A post shared by Gina Schumacher Offical (@gina_schumacher) on

Lisaks rohketele persoonidele ühinesid õnnesoovidega veel näites F1 sari ning erinevad F1 meeskonnad. Näiteks Mercedese F1 meeskond kirjutas Twitterisse: «50 aastat tagasi sündis täht. Täht, kes kujundas ja muutis F1 sarja igaveseks. Ta murdis rekordeid, andis sõnale täiuslikkus uue tähenduse ning rajas vundamendi tulevaseks eduks. Soovime sulle palju õnne 50. sünnipäevaks, Michael Schumacher.»

Ferrari sünnipäevaõnnitlus oli järgnev: «Meie tšempion sai täna 50-aastaseks. Oleme kõik sinuga, Michael!»

Schumacher jõudis oma F1 karjääri jooksul võita seitse MM-tiitlit. Karjääri alustas ta 1991. aastal Jordanis, esimese MM-tiitli võitis 1994. aastal Benettonis ning viimase 2004. aastal Ferraris. Lisaks esindas Schumacher karjääri jooksul veel Mercedese meeskonda, milles lõpetas 2012. aastal karjääri.

2013. aastal tabas tema perekonda aga tragöödia. Schumacher suusatas 29. detsembril koos perega Meribeli suusakuurordis väljaspool märgistatud radu, kui kukkus peaga vastu kivi. Kiiver päästis ta elu, kuid sakslane sai siiski ränga ajutrauma, millest taastub oma Šveitsis asuvas kodus tänaseni.

Päev enne Schumacheri sünnipäeva tegi vormelilegendi perekond avalikkusele pöördumise, milles kinnitas, et mehe eest kantakse parimat võimalikku hoolt. Samuti paluti austada perekonna soovi privaatsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles