MK-sarja liider üritab Otepääl ebaõnne unustada: ootan väga seal taas võistlemist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aastal tollase Tehvandi mäerekordi 100,5 meetrit püstitanud kahevõistluse MK-sarja liider Jarl Magnus Riiber saabus Otepää MK-etapile positiivse tujuga. Ramsau MK-etapi ebaõnnestumine on jõuludega unustatud ning Lillehammeri treeninglaager õnnestus sajaprotsendiliselt.

Mis 23. detsembril Ramsau MK-etapil täpsemalt juhtus? Norralane valmistus just oma hüppeks, kui võistlus katkestati, sest mööda hoovõturada hakkasid alla libisema suured lumetükid.

Kui hoovõturada oli puhastatud, ei saanud Riiber hüpet ikkagi üldse klappima ja maandus juba 79 meetri joonel, pääsedes kätega vehkides suurivaevu kukkumisest. Murdmaarajale hüpete järel alles 43. kohal olnud Riiber ei läinudki, sest pidanuks alustama liidrist üle kahe minuti hiljem.

«Hoovõturajal oli liiga palju lund, lumemasin viskas seda nõnda palju rajale, et mul polnudki võimalik nõnda hästi hüpata kui teised. See oli veidi igav, aga taastusin sellest jõuludel kiiresti. Tegelikult sain hästi Otepää MK-etapiks valmistuda. Lõppkokkuvõttes polnudki see niivõrd ohtlik,» meenutas Riiber Postimehele.

MK-sarjas on 480 punkti kogunud norralase edu äpardusest hoolimata siiski ülikindel, teisel kohal oleval sakslasel Johannes Rydzekil on 295 ja kolmandaks tõusnud norralasel Jørgen Graabakil 267 punkti. 

Jõulud veetsid norralased treeninglaagris. 

«Kasutasin jõulupuhkust väga hästi ära. Olin 24. detsembril Oslos, päev hiljem sõitsin Lillehammerisse treeninglaagrisse, kus olin 25. detsembrist kuni tänaseni, mil jõudsin lennujaama. Lillehammeris oli väga hea treeninglaager, mäel olid väga head tingimused ning arvan, et olen teinud järgmiste võistluste nimel väga head tööd,» rääkis ta.

Millise mulje on Otepää 21-aastasele norralasele jätnud ning mida ta MK-nädalavahetuselt ootab, vaata Postimehe videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles