Eesti võrkpallikoondis Lätile armu ei andnud ning võttis ülikindla võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis oli juba enne Läti mängu kindlustanud B-alagrupi esikoha ja seeläbi pääsu finaalturniirile. Avageimis oli Eesti Lätist üle 25:20, teises geimis aga kogunisti 25:11. Kolmanda geimi võitis Eesti 25:21 ja nii ka kogu mängu 3:0.

 Tartus täismaja ees mänginud Eesti koondis alustas kohe enesekindlalt ning hea emotsioon saadi ruttu üles. Avageimis lätlased ohtlikult lähedale ei saanud ning lõpuks võideti geim 25:20. 

Teine geim oli aga midagi täiesti uskumatut. Eesti koondise enesekindlus murdis Läti täiesti - Kristo Kollo servis 15 korda järjest, kusjuures ta lõi kolm ässa järjest. Eesti võttis ülikindla geimivõidu 25:11. 

Kolmandas geimis suutis Läti koondis end veidi kokku võtta ning isegi 21:20 juhtima asuda, aga Ardo Kreegi kolm serviässa ning Henri Treiali blokk tõid Eestile 25:21 geimivõidu ning ühtlasi ka 3:0 mänguvõidu.
 

 Kristo Kollo kommentaarid pärast kohtumist:

Kert Toobali kommentaarid pärast kohtumist: 

ENNE MÄNGU:

Eestil on enne viimast vooru koos 9 punkti, Iisraelil 3 ja Lätil on punktiarve avamata. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja, lisaks viis paremat teise koha saajat. Et mõnes alagrupis on neli, mõnes aga kolm meeskonda, arvatakse neljastes alagruppides maha grupis viimaseks jäänud meeskonnaga mängitud kohtumiste tulemused.

Et peatreener Gheorghe Crețu on hetkel Poolas oma sealse koduklubi Rzeszowi Asseco Resovia juures ja jõuab Eestisse 5. jaanuaril, juhendab koondist seni Rainer Vassiljev. See pole Vassiljevi jaoks tundmatu roll, on ta ju aastaid erinevate meeskondade peatreenerina töötanud, samuti viib ta aegajalt üksi läbi Poola klubi Lubini Cuprumi treeninguid.

«Koondise juures pole tõesti varem sellist olukorda olnud, aga üldises plaanis pole see mulle midagi uut. Koondises on kõigil hea meel koju saada, üldine meeleolu on mõnus ja me kõik tunnetame seda,» rääkis peatreenerit asendav abitreener.

«Hooaja keskel on meeste vorm hea, rõhku peab eelkõige pöörama sidemängijatega koostöö lihvimisele. Selge see, et läheme igat sellist mängu võitma, kodupubliku ees pole saanud kaua mängida ja kõik tahavad endast parima anda. Kodusaal annab alati ka lisamotivatsiooni,» lisas Vassiljev.

Läti koondise juhendaja Avo Keel peab hakkama saama mitme põhimeheta, sest koondist ei saa aidata Hermans Egleskalns ja Romans Sauss. Läti koondis kogunes sarnaselt eestlastele 27. detsembril.

«Selline see seis on, aga tuleb mängida nendega, kes on. Ülejäänud on terved ja tahtmine on olemas. Vaatame, kaugele me selle seltskonnaga jõuame, kaks mängu on jäänud ja püüame need väärikalt ära mängida,» sõnas Keel, kelle juhendatav meeskond kohtub veel 9. jaanuaril ka Iisraeliga.

«Alagruppide seisud on teisena edasipääsejate osas veel üsna segased, vaid C-alagrupis on asi selgem. Aga et Iisrael on hetkel Poolas treeninglaagris ja ettevalmistuseks korralikult vahendeid saanud, siis usun, et nad niisama ei rabele ehk nemad on tõenäoliselt kõik võimalikud stsenaariumid ükshaaval läbi vaadanud ja saanud aru, et võimalus edasi pääseda on olemas. See omakorda tähendab, et meil on sama seis ja kuue punkti korral võimalus olemas,» lisas peatreener.

Eesti võrkpallikoondise koosseis EM-valikmänguks Lätiga: Kert Toobal, Markkus Keel, Rait Rikberg, Silver Maar, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Kristo Kollo, Kevin Saar, Rauno Tamme, Henri Treial, Timo Tammemaa, Ardo Kreek, Mart Naaber.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles