Pärnu Postimehe enim loetud lood aastal 2018

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuskoht Munalaiu ja Manilaiu vahel, kus auto vajus läbi jää.
Õnnetuskoht Munalaiu ja Manilaiu vahel, kus auto vajus läbi jää. Foto: Kaspar Pokk/Kanal2

Pärnu Postimehe lõppeva aasta kõige rohkem loetud lugude ülevaade.

1. Galerii ja video: Munalaiu ja Manilaiu vahel vajus auto läbi jää, õnnetuses hukkunuid hakati pinnale tooma

Õnnetuskoht Munalaiu ja Manilaiu vahel, kus auto vajus läbi jää.
Õnnetuskoht Munalaiu ja Manilaiu vahel, kus auto vajus läbi jää. Foto: Politsei

Veebruari alguses vapustas Eestit Manija saare ja Munalaiu sadama vahel juhtunud traagiline õnnetus, kui läbi õhukese merejää vajunud kaubikus hukkus neli inimest. 

2. Fotod ja video: ohutussaarele põrutanud ja teelt välja sõitnud veoauto süttis, juht hukkus

Risti–Virtsu maanteel Kõmsis juhtus 6. juunil raske avarii, kui teelt välja sõitnud veok süttis ja selle juht hukkus.

3. Lapsepõlve koolipildid tõid mehele 18 aastat hiljem inkasso võlanõude

Kooliajal väidetavalt tellitud pildid tõid pea 20 aastat hiljem inkassofirma võlanõude. Pilt on illustratiivne.
Kooliajal väidetavalt tellitud pildid tõid pea 20 aastat hiljem inkassofirma võlanõude. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Inkassoettevõte saatis tänavu veebruaris pärnumaalasele nõude, milles soovitati tasuda võlasumma. Arupärimisel selgus, et nõue pärineb aastast 2000, kui väidetav võlgnik oli alles laps.

4. Pildid: Pärnu-Jaagupi lähedal hukkus liiklusõnnetuses kaks inimest

Vastassuunavööndisse kaldunud Mercedes sai vastutulevalt rekalt külje pihta nii tugeva löögi, et paiskus teelt mitmekümne meetri kaugusele.
Vastassuunavööndisse kaldunud Mercedes sai vastutulevalt rekalt külje pihta nii tugeva löögi, et paiskus teelt mitmekümne meetri kaugusele. Foto: Urmas Luik

7. jaanuaril kella 21.41 ajal sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Põhja-Pärnumaa vallas, kus kokku põrkasid sõidu- ja veoauto. Kokkupõrke tagajärjel hukkusid väikeautos kaks kaassõitjat.

5. Riik sunnib autojuhte politseinikke petma

Eesti juhiluba, mis on väljastatud pärast 19. jaanuari 2013, vastab Euroopa Liidu standardnõuetele ja kehtib ELi riikides, Norras, Is­landil ja Liechtensteinis.
Eesti juhiluba, mis on väljastatud pärast 19. jaanuari 2013, vastab Euroopa Liidu standardnõuetele ja kehtib ELi riikides, Norras, Is­landil ja Liechtensteinis. Foto: PP

Matkabussiga Lõuna-Ameerikas seiklev Tarmo Tamming näitab politseinikele Eestis väljastatud rahvusvahelist juhiluba. Kuna­ selle tagaküljel pole enam Viini konventsiooni riikide nimekirja, ei oska politseinikud kahelda, kas see nende riigis kehtib.

6. Video ja galerii: sügistorm murdis puid, uputas rannaäärseid alasid ja võttis linnalehmad veevangi

Merevee tase tõusis Pärnus veidi üle 130 sentimeetri üle keskmise.
Merevee tase tõusis Pärnus veidi üle 130 sentimeetri üle keskmise. Foto: Meelis Kalme

26. septsembril tõusis veetase Pärnus veidi üle 130 sentimeetri üle keskmise. Üle kallaste tõusnud merevesi jõudus rannahooneni, tungis Rannaparki ja ujutas paiguti üle jõe ääres lookleva Jaansoni raja. Kõrgvee tõttu jäid Vana-Pärnus veevangi rannaniite puhtaks nosivad linnalehmad.

7. Paabeli segadus Hirvelas: haihtunud on katuseluugid, villa, kipsi ja dokumente

Hirvela 8 tulekahju järel selgus, et ka ülejäänud 11s sama projekti järgi ehitatud majas esineb ehituspraaki ja seetõttu pole tuleohutusnõuded täidetud.
Hirvela 8 tulekahju järel selgus, et ka ülejäänud 11s sama projekti järgi ehitatud majas esineb ehituspraaki ja seetõttu pole tuleohutusnõuded täidetud. Foto: Mailiis Ollino

Tori vallavalitsus võttis hinnapakkumise, kui palju läheb maksma Hirvela elurajooni kõigi majade ehituspraagi kordategemine. Summa, mida arvutuste kohaselt arendaja ja ehitaja möödapanekute klaarimiseks tarvis läheb, ulatub 100 000 euro kanti maja kohta. Kuna korrastamist vajavaid hooneid on 11, ületaks ehitustöö maksumus miljon eurot.

8. Nädal tagasi kadunud Vladimir leiti surnult

Nädala kadunud mees leiti Pärnu vallikraavist surnuna.

9. Väljapressijad tutvustasid ohvrile metsas hauda

Mullu septembris kodumaja ees autosse istunud pärnakas ei osanud ilmselt arvatagi, et peagi seisab omaenese haual.

10. Lätis tankimine läks kohalikule veokijuhile kalliks maksma

Teisel pool piiri veokit tankides tuleb arvestada, et kui tegemist pole rahvusvahelise veoga, peab kütuse eest Eestis aktsiisi maksma.
Teisel pool piiri veokit tankides tuleb arvestada, et kui tegemist pole rahvusvahelise veoga, peab kütuse eest Eestis aktsiisi maksma. Foto: Urmas Luik

Maksu- ja tolliametnikud peatasid maanteel Lätis tankinud sõiduki ja panid juhi aktsiisi maksma.

11. Vaid mõni kilomeeter jäi veel tehaseni

20. märtsil kella kolme paiku Viljandimaalt Suure-Jaanist Pärnumaale Tori valda Sauga külje alla Valmose tehasesse palgikoormaga teele asunud 41aastane Arvi ei osanud uneski näha, et paari tunni pärast ei tõsta töömehed tema autolt puid maha, vaid ta lebab Pärnu haiglas, kus arstid tema elu pärast võitlevad.

12. Ilmateenistus andis suurele osale Eestist esimese taseme tormihoiatuse

Juuni keskel uputas tugeva saju tõttu kogu Pärnus ja ilmateenistus väljastas esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik.

13. Video: libedaga kraavi sõitnud auto ehmatas juhti ilmselt sedavõrd, et temagi teelt välja sõitis 

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele auto pardakaamera video, millelt on näha, et libedal teel võib väiksegi hoo pealt õnnetus juhtuda.

14. Pärnus ärandatud haruldase Lincolniga tehti Harjumaal avarii

Ärandatud ja lõhutud auto.
Ärandatud ja lõhutud auto. Foto: Erakogu

24. märtsil kella 16.30 aegu teatati politseile, et Pärnu Lao tänava maja eest on varastatud sõiduauto Lincoln Continental. Pärnu Postimehele teadaolevalt olid varguse taga kohalikule sotsiaalsüsteemile ja politseile tuttavad alla 14aastased lapsed, kes varemgi on sõidukeid ärandanud.

15. Piltuudis: Pärnu külje all vajus politseiauto läbi merejää

Pärnu külje all Reiu külas vajus politseiauto läbi merejää.
Pärnu külje all Reiu külas vajus politseiauto läbi merejää. Foto: Erakogu

22. jaanuari hommikul vajus Pärnu külje all Reiu külas läbi merejää politseiauto.

16. Jokk ehk 150 miljoni eurosed sopaaugud keset Tootsit

Proovikaevamise käigus kaevatud augud aitavad ­Eesti Energial väita, et ehitus Tootsi Suursoo kinnistul on alanud. See võib tagada riigifirmale üle 150 ­miljoni euro toetusi, mille maksavad kinni tarbijad.
Proovikaevamise käigus kaevatud augud aitavad ­Eesti Energial väita, et ehitus Tootsi Suursoo kinnistul on alanud. See võib tagada riigifirmale üle 150 ­miljoni euro toetusi, mille maksavad kinni tarbijad. Foto: Mailiis Ollino

2016. aasta külmal detsembriõhtul kaevasid töömehed Pärnumaal Tootsis kopaga maasse kaks suurt auku. Meteoriidikraatreid meenutavad ja pealtnäha tähtsusetud lohud võivad kaevajale, riigifirmale Eesti Energia tuua aga nüüd sisse kümneid miljoneid aastas. Ja selle maksavad kinni elektritarbijad.

17. Maksuamet võttis mustikakorjajad vahele

Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid Pärnumaa mustikakorjajaid. Foto on illustreeriv.
Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid Pärnumaa mustikakorjajaid. Foto on illustreeriv. Foto: Paul Poderat

Maksu- ja tolliamet tuvastas Pärnumaal suve lõpul kontrolli käigus kuraditosin registreerimata marjakorjajat, toitlustusasutuste töötajat ja tanklatöölist.

18. Bussijuht tõttas roolist õnnetule lapsele appi

Koolilast aidates graafikust poolteist minutit maha jäänud bussijuhi Igor Ivantšikovi sõnutsi poleks niisuguses olukorras olnud probleem seegi, kui aega kulunuks rohkem.
Koolilast aidates graafikust poolteist minutit maha jäänud bussijuhi Igor Ivantšikovi sõnutsi poleks niisuguses olukorras olnud probleem seegi, kui aega kulunuks rohkem. Foto: Karoliine Aus

Hommikusest tipptunnist hoolimata läks kohalik bussijuht appi Pärnus Ülejõel vale ühissõiduki peale istunud pisikesele koolitüdrukule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles