Päästjad näitavad sotsiaalmeedias videosid oma töö karmist köögipoolest

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu päästjad on loonud enda tööd tutvustavad lehekülje Facebooki ja Instagrami Pärnu Firefightersi nime all, soovides näidata päästetöid ja panna õnnetuskohtade kaadrite abil panna inimesi mõtlema ohutusele.

“Initsiatiiv tuli meilt Tiit Sikuga hakata sellist asja tegema. Algul, kui kiivrikaamerad ostsime 2018. aasta alguses, siis mõte oli filmida puhtalt enda hindamiseks ja töö parandamiseks,” rääkis meeskonnavanem Heigo Enden. “Vaatasime videotelt, mis läks hästi ja mis halvasti. Aga siis tekkis päästja Tiit Sikuga mõte, et hakkaks videoid kokku lõikama ja inimestele näitama, millega me, kutselised ja vabatahtlikud, tegeleme, et näidata meie elu väljaspool päästetööd.”

Käima läinud lehel näebki nüüd pilte ja videoid päästjate elu sellest poolest, mis harilikult meediasse ei jõua.

“Näitame, kuidas käib suitsusukeldus. Kui palju vaeva näeme, kui on vaja maju kustutada ja nende konstruktsioone avada. Samuti sellest, kuidas tegutseme nii veekogudel, liikluses, tulekahjudel, keemiaõnnetuste korral ja mujal väljakutsetel,” loetles Enden.

Ettevõtmise mõte peitub Endeni sõnutsi selles, et päästjate töö kajastus mõjuks ennetavalt, seega hakati tegema koostööd ennetusbürooga, kellele jagatakse materjali infopäevadeks. “Kui inimesed elu karmimat poolt näevad, hahatakse ehk juba eos mõtlema ja kontrollitakse kodudes üle elektriseadmed, juhtmed, ollakse liikluses ettevaatlikumad ega minda jääle, kui see on veel õhuke,” lootis ta.

Kuigi lehte administreerivad ja videoid monteerivad Enden ja Pärnu päästekomando liige Sikk, on Endeni sõnutsi selle taga kogu Pärnu komando ja parteritena ka kiirabi ja politsei. Tulevikus on neil plaanis teistegi komandode tööd tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles