Video ja galerii: Minister kostitas Tori talli avamisel hobuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustas sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid direktor Merli Sild koostööpartneritele Tori rahvamaja naabruses põlengu järel taastatud tallihoonet number kuus, mis on esimene Tori hobusekasvanduse kompleksi restaureerida plaanitud hoonetest.

Maaeluminister Tarmo Tamm võttis taskust leivaviilud ja astus otsejoones latrite poole, millest ühes kohanes 3x4meetrise koduga Tori tõugu Linoldi ja teises Hestia.

Külakost kadus pehmete mokkade vahele, talli vahekäigus jõulukuuse varjus oli põrandal muinsuskaitse ja omanikujärelevalvet teinud OÜ Ehitusagentuuri kingitus tähtsaks päevaks, plekkämbritäis ilusaid porgandeid, millele lisandus kilekotitäis riigiporgandeid rahandusministeeriumi esindajalt.

Kulus ju märatalliks mõeldud hoone ülesehitamisele ligemale 650 000 eurot riigieelarvest. Kulutusi suurendas põlengukahjudest jagusaamine ja hoone müüride konserveerimine enne tunamullust talve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles